BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

Petrol İş´ten Kamu Oyuna Varlık Fonu açıklaması

Eti Maden İşletmeleri, Botaş, TPAO, PTT, Borsa İstanbul, TÜRKSAT Uydu Haberleşme,  Kablolu Tv İşletme AŞ, Türk Telekom, THY, Ziraat Bankası ve Halk Bankası hisseleri 5/2/2017 tarihli 9756 Sayılı Mevcut olağan üstü halde Kanun Hükmünde kararname ile Türkiye Varlık Fonu AŞ ye devir edilmiştir.

            Varlık Fonu Ne Demek?

            Kısacası, istediği şekilde satacak, istediği şekilde ipotek edebilecek ve hiçbir denetlemeye tabi olmayacak. Türkiye´nin Denetim Kurulu olan Sayıştay bile devre dışı bırakılıyor. Eğer mücadele etmez isek, bir sabah kalkmışız ki, bu kurumlardan bir tanesi yerli veya yabancı bir şirkete peşkeş çekilmiş olacaktır.

            Olağan üstü hale itiraz etmeyen Türk halkı terör ile mücadele etsin diye bu yetkiyi Bakanlar Kuruluna vermiştir. 93 yıllık fakir halkımızın vergilerinden kesilerek kurulmuş olan bu kamu kurumlarını satmak için değil.

            KİTLERİ SATANI BİZDE SATARIZ !!!!

            Yukarıda sayılan kurumlarla birlikte Dünyanın en büyük Bor rezervlerine sahip Eti Maden İşletmelerinin de Türkiye Varlık Fonuna Devredilmesi ile 1985 yılından itibaren başlayan ve her fırsatta sürekli olarak gündeme getirilen ? Bor Madenlerinin özelleştirilmesini? gizlice gündeme getirilmesinin son şeklidir. Daha önce 2001 ? 2012 ve 2014 yıllarında olmak üzere bundan öncede 3 gizli özelleştirme girişiminde bulunulmuştur.

           BORLARI SATANI , BİZDE SATARIZ !!!!!

            Varlık Fonu yürürlüğe girdiğinde Bor, Toryum, Uranyum madenlerinin devlet eliyle işletilmesini sağlayan 2840 Sayılı Yasa devre dışı kalacaktır. Dolayısıyla biz başta Eti Maden olmak üzere bütün kurumlarının Türkiye Varlık Fonu AŞ den çıkarılmasını istiyoruz.

            Biz Petrol-İş olarak Ülkemizin çıkarını vatan topraklarımızı kendi çıkarlarımızdan önce tutmuşuzdur. Bizler Ülkeye istihdam sağlayan bu kuruluşların devrine karşı olduğumuzu haykırarak söylüyoruz. Biz kurum çıkarı için 4 kişinin yapması gereken işi uzun yıllardır 1 kişi ile yapıyoruz. Bu fedakarlıkların karşılığı bu mudur.

            Sonuç olarak ?Bor tuzları Uranyum ve Toryum madenlerinin aranması ve işletilmesi devlet eliyle yapılır? yasa hükmünün korunması ve yeni icat edilmiş olan baypas yöntemlerinden vaz geçilerek başta Eti Maden İşletmeleri olmak üzere, TPAO, BOTAŞ, PTT gibi tüm diğer kurum ve kuruluşların ülkemizin kamusal değerleri olduğunu Türkiye Varlık Fonuna karşı çıktığımızı haykırarak söylüyoruz.

            Eğer, ilgili kanun hükmünde kararname geri çekilmez ise mücadelemiz artarak devam edecektir.

            Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

            BORLAR VATANDIR, VATAN SATILMAZ!!!!

                                                Bandırma Petrol-İş Sendikası

                                                              Şube Yönetim Kurulu Adına

                                                                          BAŞKAN

                                                                      İSMAİL KAYAN



Anahtar Kelimeler: BASINA KAMUOYUNA
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli