Basının sorunlarının takipçisi olacağız…

Basının sorunlarının takipçisi olacağız…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin Bursa`da BGC`yi ziyaret etti



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin:

Basının sorunlarının takipçisi olacağız…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 10 Ocak'ta çalışan gazetecilerin sevinçle karşıladığı düzenlemeden mutluluk duyduğunu dile getirdi. Şahin, BGC Başkanı Nuri Kolaylı'nın, basın sektöründeki çeşitli sorunların çözümüne ilişkin önerilerini değerlendirerek sonuçlandırmak istediklerini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Asım Amil ile birlikte Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyelerini BGC merkezinde ziyaret etti.

Şahin, ziyarette gazetecilere yıpranma haklarını iade eden 5510 sayılı yasanın sağladığı kazanımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Medyanın yasama, yürütme ve yargının yanında dördüncü kuvvet olarak anlaşılması gerektiğini ifade eden Şahin şunları söyledi:

"Basının dördüncü kuvvetliği, şüphe yok ki basın mensuplarının görevlerini gerektiği gibi yapmaları, bir nevi vatandaşlarımızla devlet arasında bir köprü oluşturmaları ile mümkün olmaktadır. Bunun gazetecilere yüklediği sorumluluk ve görevlerden söz ediliyorsa, devletin de gazetecilere bazı imkânlar tanıması doğaldır.”

23. dönemde, Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili çalışmalar yapılırken gazetecilerin yıpranma haklarının elinden alındığını söyleyen Hüseyin Şahin, 2008 yılındaki bu düzenlemede teknik bir yanlışlık söz konusuydu. Şimdi bu yanlışlık giderilmiş oldu. İşlerini fedakârlıkla yapan gazetecilere bu haklarının iade edilmesinden çok memnunum. Bu hak iadesinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde olması daha da anlamlı oldu. Bütün basın mensuplarına hayırlı olsun. Dileğim; bu yeni yılda ülkemiz için, insanlarımız için inşallah daha iyi, daha güzel haberler yapmalarıdır” dedi.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, BGC Başkanı Nuri Kolaylı'nın, basın sektöründeki çeşitli sorunların çözümüne ilişkin diğer önerilerini de önümüzdeki dönemde değerlendirerek sonuçlandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da, gazetecilerin yıpranma haklarının ellerinden alındığı 2008 yılından itibaren hemen her dönemde yetkililerle görüştüklerini ve hakkın iadesine ilişkin meslektaşlarının talebini hep sıcak ve canlı tuttuklarını söyledi.

Kolaylı,  Sorunlu komşularla çevrili bir ülkeyiz. Türkiye'nin başında terör belası da var. Gazetecilik bu koşullarda dünyanın başka ülkelerinden olduğundan çok daha zorlu bir meslek. Adliyede bile gazetecilere saldırılıyor. Öldürülen gazetecilerin listesine her yıl yenileri ekleniyor. Gerçekten çok yıpratıcı bir meslektir gazetecilik... Önerilerimiz doğrultusunda yıpranma haklarının iadesi için çaba harcayan, emek veren herkese meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

BGC Yönetim Kurulu Üyeleri İhsan Bölük, Mehmet Ali Ekmekçi, Ruhi Berber, Hakan Işıkkent ve Genel Sekreter Sinan Tunç'un da hazır bulunduğu ziyarette, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'e bir de doğum günü sürprizi yapıldı. Hüseyin Şahin'in 44. yaşgününü kutlayan Kolaylı, Sektörümüze yönelik desteklerinizi bekliyoruz” dedi. 







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı