Başka çare kalmadı.

Başka çare kalmadı.

Valilik, Gerekçe ne olursa olsun, Balıkesir genelinde tüm Ormanlara girişi yasakladı.

Valilik Orman yangınlarını tedbir amaçlı olarak Balıkesir genelinde tüm ormanlara girişi yasaklandı.

Balıkesir Valiliği, son günlerde artan orman yangınları nedeniyle ormanlık alanlara giriş-çıkışları yasakladı. Böylece yangınların önlenmesi amacıyla belirlenen mesire alanları dışında, Kazdağıları dahil tüm ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Valilikçe yapılan açıklamada, “Orman idaresinden ihaleli/tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile orman idaresi tarafından çalıştırılan kişiler hariç olmak üzere, 15 Eylül 2020 tarihine kadar 1’inci maddede belirtilen alanlar dışında, Balıkesir ili dahilindeki tüm ormanlık alanlara giriş çıkışlar, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her çeşit faaliyetler ve çadırlı kamp yapılması yasaklanmıştır” denildi.

15 Ağustos’tan 31 Ekim tarihine dek ormanlık alanlarda çıkabilecek orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, Ayvalık ilçesindeki Sarımsaklı, Çamlık, Sefa Çamlık, Laka ve Paşalimanı mesire alanları, Havran ilçesindeki Kumluca ve Talimalanı mesire alanları, Edremit ilçesinde Darıdere Tabiat Parkı, Hasan Boğuldu ve Pınarbaşı günübirlik kullanım alanı, Susurluk ilçesinde Çaylak ve Karapürçek mesire alanları, İvrindi Yeşilköy (Saklıgöl) mesire alanı ile Karesi Değirmenboğazı Tabiat Parkı’na giriş yapılabilecek ve sadece belirlenen ocak yerlerinde mangal yakılabilecek.



Mehmet Karagüney
18.08.2020 00:34:59
Keşke, bu duyarlılığı altın maden aramasına da gösterilse ☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️

Anahtar Kelimeler: Başka kalmadı.
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli