Başkan Acar; Olaylar merkezi programların yansıması"

Başkan Acar; Olaylar merkezi programların yansıması

Bandırma Şoförler Odası Başkanı Ulaşım Hizmetlerindeki kargaşaya açıklık getirdi.

 

Bandırma´da yaşanan ulaşım hizmetleri gerginliği bu sabah başlayan olaylarla infial´e dönüşürken, Bandırma Şoförler odası Başkanı Ali Acar her şeyin  merkezden yönetilmek istenmesinden kaynaklandığını söyledi.

Acar, Büyükşehir uygulaması ile merkezden planlanan ulaşım hizmetlerinin verimli olmadığını, bu konuların mahallinde yapılacak koordinasyonlarla neticeye bağlanması gerektiğini söyledi.

Başkan Acar, Sorunun sadece Bandırma endeksli sorun olmadığını önümüzdeki günlerde körfez de de yaşanabileceği uyarısında bulundu.

/resimler/2015-7/8/1738273686500.jpg

Bandırma Şoförler Odası Başkanı Akli Acar, Bandırma manşet´e yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Geçtiğimiz yerel seçimlerde büyük şehir Belediyesi olduk, Büyükşehir olduktan sonra kanunlarımız değişti. Köylerimiz de mahalle oldu. Ömerköy Bandırma´nın en yakın yeri olduğundan dolayı onlar devamlı aşağıda çarşıya inmek istiyorlar. Yetki büyükşehirde onlara yeni araba aldırıp taviz verilmiş. Onlarda yeni arabalarını alıp aşağıya açılış amaçlı değil, açılış amaçlı inmişler, Balıkesir´den Ulaşım Hizmetleri Başkanı gelip kurban kesmek istemişler. Şehir içinde 10 yıldır Ulaşım AŞ çalışıyor, zaten iş sirkülasyonu onlara yetmiyor. Bu nedenle ilk anda tepki göstermişler, sataşmalardan sonra olaylar meydana gelmiş. Daha sonra ulaşımdan bir araba, yeni alınan Ömerköy arabalarının 3 tanesine kaza yaparak vurduktan sonra yanıyor."

"Olayda 3-4 kişi yaralandı. Yaralılarda her hangi bir tehlike söz konusu değil, Daha sonra Emniyet müdürü ile olay yerine gittik. Böyle bir karar var mı diye soruşturduk. Kararlarda Gönen ve Erdek tarafından gelen araçların Batı garajına, Doğu tarafından gelen arabalarda CarrefourSA arkasında gösterilen yere inebileceklerini gördük. Olaylarla ilgili olarak bundan sonraki çalışmalar yasal anlamda sürdürülecektir."

"Burada tamamen yanlış anlaşılmadan dolayı olaylar büyümüş bundan sonra sıkıntı olmaz, eğer sıkıntı olursa bunun çözüm mercii Balıkesir Ulaşım Hizmetleridir."

"Ulaşım hizmetleri masa başından kalkmalı"

Bandırma Şoförler Odası başkanı Ali Acar Bandırma´da yaşanan müessif olayların, Büyükşehir Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün masa başında program hazırlamasından kaynaklandığını vurgulayarak tepkisini gösterdi.

Acar; "Ulaşım merkezi artık masa başından kalkarak merkezleri gezmeli, Masa başında karar alınıp ta ilçelerde ne var, ne yok gözetim altına almadan alınan kararlarda böyle sıkıntılar her zaman Bandırma da da, Körfez de de yaşanır."

"Büyükşehir acilen uzman kişiler tarafından Bandırma dan da yetkililerin olduğu kararlarla vatandaşa hizmet edilmesi istiyoruz."

"Büyükşehir şu anda istediği düzenlemeyi yapabilir. Uygun bir yere park yeri açar, mahalle olan köyler oraya gelir, oradan çevirebilir, veya hiç sokmayabilir. Yetki tamamen onlardadır ama bunlar ilçelere bakılıp fizibiliteleri yapıldıktan sonra  karar verilmesi gereken şeyler."

Büyükşehir Odadan görüş almadı

"Balıkesir Büyükşehir Ulaşım müdürlüğü bu konuda Bandırma Şoförler odasından görüş almadı. Bu konuyu 1,5 yıldır söylüyoruz, sadece Bandırma olarak değil başka ilçelerde de büyük sıkıntılar var. Bunlar ilçelere güvenmeden, sadece merkezden karar alırız, uygulamayı yaparız düşüncesi hakim."

"Bundan da sıkıntılar doğuyor doğrusu oradan kalkarak gelip ilçelerde doğru ve sağlıklı kararlar alınmalı." dedi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı