BAŞKAN DURSUN MİRZA´NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN DURSUN MİRZA´NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Büyük Önder Atatürk´ün ?En Büyük Eserim? dediği Cumhuriyetimizin 94. Yıl coşkusunu yaşıyoruz.

Büyük Önder Atatürk´ün ?En Büyük Eserim? dediği Cumhuriyetimizin 94. Yıl coşkusunu yaşıyoruz. Ulusumuza çağdaşlığın kapısını açan, dünya üzerinde saygın ve onurlu bir devletin vatandaşları olarak yaşamamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti´nin doğum gününde mutluyuz, gururluyuz.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetin anlamını ve bizlere kazandırdıklarını bir kez daha hatırlıyor ve değerini perçinliyoruz.

Cumhuriyet çağdaşlıktır, Cumhuriyet halkın egemenliğidir. Cumhuriyet hukukun üstünlüğüdür. Cumhuriyet insanca ve onurlu bir yaşamdır. Cumhuriyet demokrasi ve özgürlüktür, eşitliktir. Cumhuriyet akıldır, bilimdir. Cumhuriyet laiklik ilkesiyle dinin her türlü suiistimale karşı güvence altına alınmasıdır. Her bireyin kendi dini inancını özgürce yaşayabilmesinin teminatıdır. Cumhuriyet, dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeden tüm yurttaşların aynı haklara sahip olmasıdır. Cumhuriyet kadınlarımızın çağdaş haklara kavuşmasının güvencesidir.

Bizlere 94 yıl sonra da gurur duyacağımız özgür bir yaşam sunan Cumhuriyeti her türlü tehdit ve tehlikeye karşı savunmak, hepimizin en önemli görevidir. Çünkü Cumhuriyet bizlere Büyük Atatürk´ün ve aziz şehitlerimizin bir emanetidir. Çağdaş ve onurlu bir geleceğin en önemli güvencesidir.

Cumhuriyetle sıkıntı ve sorunu olanlar şunu çok iyi bilsinler ki; çok büyük zorluklarla ve ağır bedeller ödeyerek kazanılan Cumhuriyetten ulusumuz asla vazgeçmeyecektir. Ne pahasına olursa olsun Cumhuriyetine sahip çıkacaktır. Atatürk´ün izinde, bilimin ışığında Cumhuriyet meşalesi ülkemizi sonsuza kadar aydınlatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Bandırmalı hemşerilerim ve tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyor, başta yüce ATATÜRK olmak üzere aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

YAŞASIN CUMHURİYET?

 

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli