EN GENÇ GAZETECİYE RÖPORTAJ VERDİ

EN GENÇ GAZETECİYE RÖPORTAJ VERDİ

Gençer, tek başına 2 yıldır ?Laka Postası´ adını verdiği bir gazete çıkaran Bahçeşehir Koleji 6. Sınıf öğrencisi Deniz Örs ile röportaj yaptı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, tek başına 2 yıldır ?Laka Postası´ adını verdiği bir gazete çıkaran Bahçeşehir Koleji 6. Sınıf öğrencisi Deniz Örs ile röportaj yaptı. Başkan Gençer, basketbol ve voleybol oynayan, mahallesinde jimnastik kulübü kuran, hobi olarak gazete çıkaran Deniz´i, çok yönlülüğü, yeteneği ve başarısı nedeniyle tebrik etti.

/resimler/2018-11/29/2131543978143.jpg

Annesi Nurgün Çınar Örs ile birlikte Perşembe günü Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i makamında ziyaret eden, Bahçeşehir Koleji 6-B Sınıfı öğrencisi Deniz Örs, tek başına çıkardığı ?Laka Postası´ adlı gazetesi için röportaj yaptı.

/resimler/2018-11/29/2132095853395.jpg

?Belediye başkanı olmasaydınız ne olurdunuz? Sorusu ile röportajına başlayan Deniz Örs´e Başkan Gençer,  ?Belediye başkanı olmadan önce iş hayatım vardı, ticaret yapıyordum. Ona devam ederdim. 51 yaşında belediye başkanı oldum. En çok yapmak istediğiniz meslek ne dersen arkeolog olmak isterdim.? yanıtını verdi.

/resimler/2018-11/29/2132273978774.jpg

Röportaj şöyle devam etti;

Deniz Örs, ?Belediye başkanlığı hayal ettiğinizden daha mı farklı, daha mı zor, daha mı kolay??

Başkan Gençer ?Daha karmaşık. Daha zor. Kesinlikle öyle?

Deniz Örs, ?Ayvalık deyince aklınıza gelen ilk şey??

Başkan gençer, ?Yuvam?

Deniz Örs ?4 yıllık çalışma süreciniz boyunca keşke yapsaydım ve yapmasaydım dediğiniz ne oldu??

Başkan Gençer, ?Yapmasaydım dediğim bir şey yok ama yapmak isteyip yapamadığım birçok şey var.?

Deniz Örs, ?Tekrar belediye başkanı adayı olacak mısınız??

Başkan Gençer, ?Evet. Adayım zaten.?

Deniz Örs, ?Sporu desteklediğinizi biliyoruz. Parklarımızda basketbol ve voleybol sahaları olacak mı??

Başkan Gençer, ?Göreve gediğimden beri semtlerimize, 4 basketbol sahası, 3 halı saha yaptım ve spor kulüplerimin hepsine özellikle alt yapılarına çok destek veriyorum. Sporla uğraşan herkese ayırt etmeksizin destek veriyorum.?

Deniz Örs, ?Küçükköy´e yapılmakta olan Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi ne zaman açılacak??

Başkan Gençer ?Yaratıcı Teknolojiler Atölyemizi Mayıs ayında açmayı planlıyoruz.?

Deniz Örs, ?Bütün çocuklar katılabilecek mi??

Başkan Gençer ?Bilimle ve tarımla ilgili iki türlü eğitim olacak. Önce tasarlayacak sonra yazılımını öğrenip yazıcılarla o ürünleri hazırlayacak. Ekolojik tarım öğretilecek. Bahçeler yapılacak ve burada üretilenlerden faydalanacak çocuklarımız. 12-18 yaş arası çocuk ve gençlerimiz katılacak.  Sabancı Üniversitesi ile birlikte yapıyoruz. Benim burada en büyük şartım sadece yöre çocuklarımıza eğitim vermek. Ayvalık´ta yaşayan ya da yazın bize misafir olan çocuklara vermek. Orada bir seçme yapılıp yapılmayacağını bilmiyorum ama oraya müracaat eden herkes değerlendirmeye alınacak.?

Öğrenci Deniz Örs, röportajın son bölümünde 3 soruluk bir anket sundu.  Anketteki ? en sevdiğiniz kitap´ sorusuna Başkan Gençer, ?Küçük Prens. 45 yaşında iken okudum. Biraz geç kaldım ama´  derken ?En sevdiğiniz sanatçı´ sorusuna ise ?Barış Manço´, ?en sevdiğiniz yemek´ sorusuna ise ?Köfte´ yanıtını verdi.

Röportajın sonunda Laka ?da yapılan çocuk parkı için Başkan Gençer´e teşekkür eden öğrenci Deniz Örs,n parkı montajı tamamlanır tamamlanmaz ilk kullanan kişi olduğunu söyledi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli