Başkan Mirza, Basın ile buluştu.

Başkan Mirza, Basın ile buluştu.

Gazeteciler cemiyetini ziyaret eden Başkan Mirza gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bandırma Gazeteciler cemiyetine nezaket ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Dursun Mirza, gündeme ilişkin açıklamaların yanı sıra belediye projeleri, çalışmaları engelleyen olumsuzluklar, adli davalar, bürokratik engeller ve hedeflerindeki yeni projeleri anlattı.

Başkan Mirza hakkında yazılan şikâyet mektupları ve sonuçları hakkında açıklamada bulunarak bir taraflara yaranmaya çalışan insanların, gazeteci kimliğine bürünerek amaç ve hedeflerine hizmet etmesini meslek ahlakı ile bağdaştırmadığını söyledi.

Kendine ve hizmetlere yönelik eleştirilere makul şekilde yaklaşıp, eksik ve aksaklıklara yapılan uyarıları dikkate aldığını kaydeden Başkan Mirza, birçok kez bu eleştirilerin olumlu sonuçlarını aldıklarını söyledi.

Yaşadıkları kentin yeşil ve yaşam alanları adına olumlu projeler geliştirdiklerini söyleyen Mirza uygulamalarını anlatırken, sosyal çalışmalarını anlatmayı da ihmal etmedi.

19 Kasım Cumartesi sabahı, sabah saat 09.00 da yapılacak mütevazı açılış ile yeni Pazar yerinin faaliyetine başlanacağını açıklayan Mirza, Pazar yerine ilişkin gelişmeleri, Sosyete pazarı hakkındaki söylentileri ve bu konudaki düşüncelerini anlattı.

?CADDE PARKLARINI YARGIYA TAŞIYANLAR ŞİMDİ KILIF BULMANIN KAYGISINDA?

Başkan Dursun Mirza, bir biri ile çelişkiye düşen davranışlarda bulunan Büyükşehir ve AKP grubuna da seslenerek, ?Caddeleri otoparka ihale ettiğimizde karşı çıkan onlardı, iptal davasını açan aynı zamanda bizimde meclis üyemiz olan AKP Büyükşehir meclisi üyesi Av. Yılmaz Özdemir, oysa biz bu konuda bir UCS ile olan sözleşmemizi bir yıl önce fes ettik, yargı kararı çıkınca da UCM caddeleri terk etti. Yani UCM bir yıl önce faaliyetini noktaladı,? dedi.

Başkan Mirza, ?UCM´nin caddeleri yargı kararı ile terk etmesi üzerine şimdi konuyu mahkemeye taşıyıp iptalini sağlayan büyükşehir 4 ana cedde ve buna paralel olarak Günaydın mahallesinin önemli arterlerini BALPARK a teslim etmek istiyor. Oysa UCM işletirken Büyükşehir uygunsuz bir kararla otopark fiyatlarını 1 tl ye indirilmesi kararı almışlar, ama karar geçersiz olmuştu.? Dedi.

Başkan Mirza, ?Kendileri yargıya gidip iptal isteminde bulunup, birde yetkileri olmadığı halde park tarifesi veren Büyükşehir şimdi tükürdüğünü yalayıp, caddeleri BALPARK´a vermeye hazırlanıyor.?

?Mülkiyet paylaşımlarında biz bir yer istiyoruz, orası hemen kıymete biniyor, ne yapıyorlar nede yaptırıyorlar, Edincik altındaki özel idare sosyal tesislerini istedik kıymete bindi, Eski gar binasını istedik, hemen kendileri proje yapma telaşına düştüler, Oysa Bandırma Belediyesinin imar gelirlerinde tarihi dokuları restore etme fonuna ayrılan önemli miktarda paramız var, bu fondan buraları onarsak, hem paramızı kullanmış oluruz, hem de hizmet olurdu.? Dedi.

Başkan Mirza yine emlak gelirlerinden kesilen otopark ücretleri bulunduğunu, Büyükşehir´in bu fonda toplanan paralardan Bandırma ya ihtiyacı olan Otoparklar yapması gerektiğini söyledi.

Mirza, Çocuk sarayı ve çevresindeki müştemilatın uygun adres olmasına karşın her hangi bir hareket bulunmadığını, kendileri istese memen bu yerin kıymete bineceğini vurguladı.

Mirza, yeni süreçteki makro projeleri içinde Hobi bahçeleri ve Balcı çamlığını tamamladıktan sonra Cinçukuru, Tepe Gazinosu önünde anfi tiyatro, Korozmanda, İtfaiye´nin arkasında bulunan yere Kapalı salon ve yüzme havuzu çalışmalarının başlatılacağını söyledi.

/resimler/2016-11/19/0113342464344.jpg



Anahtar Kelimeler: Başkan Mirza Basın buluştu
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli