Başkan Mirza, halka seslendi.

Başkan Mirza, halka seslendi.

Festival programında konuşan başkan Mirza," Teröre prim vermeyeceğiz."

 

"Kuşların özgür kanatlarında yükselen, kocaman bir dünyayı sığdırdıkları ürkek ve minik yüreklerinden beslenen, güzel kentimiz Bandırma´nın düğünü, şenliği ve özlemle beklenen özel misafiri bu yıl bizlerle 27. kez buluşuyor."

"27. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimiz kutlu olsun.

/resimler/2016-5/27/0121003779255.jpg

"Çok değerli Bandırmalılar,"

"Sadece Bandırma değil, tüm güney Marmara festivalimizi her yıl özlemle bekliyor. Festivalin inanılmaz güzelliğini, coşkusunu doyasıya yaşıyor."

"Ama bu yıl çok farklı. Festival coşkumuzu doruklara taşıyan, tamamıyla bu kentin bir büyük başarısı, herkesin saygı duyduğu büyük bir zaferin gururu nu da kutluyoruz. Başarıya kenetlenmiş, zafere ant içmiş yüreklerin bu güzel kente ve sizlere en büyük armağanı. Yüreklerimizi saran bordo beyaz sevdasını tüm Türkiye´ye, dünyanın dört bir ucuna ulaştıran büyük bir başarıdır bu. Bu başarının adı Bandırmaspor´dur. İkinci lig play of maçları sonunda şampiyon olarak 1. Lige yükselen Bandırmasporumuzu coşkuyla, yürekten kutluyorum. Bu sevinç, bu gurur hepimizin. Şampiyonluğumuz Bandırma´ya hayırlı olsun. Bu birliktelik, bu dayanışma, bu inanç olduğu sürece, inşallah, önümüzdeki yıl bu günlerde süper lige yükselmenin sevincini yine sizlerle yaşayacağız."

/resimler/2016-5/27/0121351904946.jpg

"Değerli hemşerilerim,"

"Bu başarı tesadüf değil. Bandırma başarılara artık alıştı. Başarı çıtası her geçen gün daha da yukarılara çıkarılıyor. Bandırma Belediyesi olarak bu kentin ulaştığı başarı çizgisinde hep lokomotif rolü üstlenmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

"Bandırma´yı çağdaş, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kent yapma çabalarımız artarak sürüyor. Balıkesir´in büyükşehir olması sonrası çok büyük kayıplar yaşayan, gelirleri elinden alınan Bandırma, bu kötü tabloya da direniyor. Sizlerin büyük oy farkı ile seçtiğiniz Belediye yönetimi, tüm zorluklara rağmen halkına en iyi hizmeti sunmayı sürdürüyor. Bazılarını şaşırtan bu başarılı performansımız bundan sonra da sürecektir. Seçimler öncesi verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Kapalı Pazar yerimiz bitmek üzere, kırsal mahallelerimiz dahil kentin dört bir yanında belediye durmaksızın çalışıyor."

"İki yılda Bandırma şunu kanıtladı. Balıkesir´in büyükşehri varsa Bandırma´nın da büyük bir belediyesi var, çok büyük bir halkı var. Bu belediyeyi,  halkına en iyi hizmeti sunmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır."

/resimler/2016-5/27/0123582532742.jpg

"Değerli Bandırmalılar,"

"Sizlerin desteği ile biz, Bandırma´yı aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. Ancak, ne acıdır ki ülkemizin durumu hiç de iç açıcı değil. Halk mutsuz ve umutsuz. Gelecek kaygısı içinde. Ülkeyi yönetenlerden memnun değil. Ülkemizin başına musallat edilen terör belası her gün bizlere yeni acılar yaşatıyor."

"Her gün şehit haberleri almak bizleri çok üzüyor. Ama, her acı olaydan sonra ?terörün kökünü kazıyacağız, teröristlere gerekli cevabı vereceğiz? gibi nutuklar atılmasına rağmen, acılar her geçen gün artıyor. Gerekli önlemler alınamıyor."

"Adı ne olursa olsun tüm terör odakları şunu iyi bilsinler ki, Büyük Önder ATATÜRK´ün kurduğu bu Cumhuriyeti asla yok edemeyecekler. Ulusumuzun birlik ve beraberliğini asla bozamayacaklar. Her karışı şehit kanlarıyla sulanan bu ülkeden, bir milimetrekare bile vatan toprağı koparamayacaklar. Çünkü biz şuna inanıyoruz: Şehitler Ölmez, vatan bölünmez."

"Bu uğurda gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Onlar bizim her şeyimiz. Onları asla unutmayacağız, Şehitlerimize sahip çıkacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın."

"Terör, yarattığı karmaşa ortamıyla insanların huzurunu bozmayı, yüreklere korku salarak insanları eve kapatmayı, sosyal yaşamı yok etmeyi amaçlıyor. Böylece toplumu huzursuz bir hale getirmeyi hedefliyorlar. Ama biz terörün bu beklentisini gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz. Toplum olarak bir araya gelerek, bugün olduğu gibi meydanları doldurarak terörün karşısında tek bir yürek olduğumuzu, bir ve beraber olduğumuzu, terörden korkmadığımızı göstereceğiz."

"İşte festivalimizi bunun için yapıyoruz. Bu akşam açılışını yaptığımız festival programında sizlerin beğeni ve ilgiyle izleyeceğiniz her daldan çok güzel etkinlikler var. Konserler, söyleşiler, tiyatrolar, çocuk etkinlikleri, sergiler ve pek çok özel program sizlerle buluşuyor. Cumhuriyet meydanı ve salonlarımızda birbirinden kaliteli programları izleyebileceksiniz. Geçen yıl başlattığımız kardeşlik buluşmalarını bu yıl da sürdürüyoruz. Bu festivalimizde de Abhazya ve Ukrayna´dan, Kıbrısçık´tan değerli konuklarımız var. Kısaca, sizler için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştık."

/resimler/2016-5/27/0124373314737.jpg

"Değerli Bandırmalılar,"

"Adını, bu yıl 27. yıla ulaşan festivalle yaşattığımız Bandırma Kuşcenneti, sadece kentimizin bir değeri değil. O bir dünya mirası. Tarihin çok eski dönemlerinden günümüze ulaşan bu doğa harikasını gelecek kuşaklara da ulaştırmamız gerekiyor. Bu amaçla ilki 1987 yılında yapılan Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, her yıl biraz daha gelişerek bugünlere ulaştı. Festivalimiz, Kuşcenneti´nin gelişimine, tanıtımına, çevre sorunlarına duyarlılık kazanılmasına büyük katkı sağladı. Bütün bunların dışında, festival programında yer alan kaliteli ve üst düzey etkinliklerle, kültür ve sanatta Bandırma´yı farklı ufuklara taşıyacak bir ortam hazırlandı. Bu ortamdan beslenen Bandırma bugün, kültür ve sanatta büyükşehirlerle yarışacak örnek bir kent durumuna geldi. Bundan sonra da aynı doğrultuda, çok daha güzel günlere hep birlikte yürüyeceğiz."

"İçerik olarak dolu dolu bir festival programıyla sizleri buluşturan Festival Komitesi üyelerimize, organizasyonda görev alan festival çalışanlarımıza, festivalin ekonomik yükünü çeken, maddi katkılarıyla festival bütçesinin oluşturulmasına destek sağlayan sponsor firmalarımıza ve festivalimizi coşkuyla yaşayan siz sevgili Bandırmalılara teşekkür ediyorum."

"Festival günlerinde doyasıya yaşadığınız yüreğinizdeki sevincin, coşkunun, heyecanın yaşamınızdan hiç eksilmemesi dileğiyle hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum."



Anahtar Kelimeler: Başkan Mirza halka seslendi
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli