BAŞKAN MİRZA´dan CUMHURİYET MESAJI

BAŞKAN MİRZA´dan CUMHURİYET MESAJI

Mirza:Laik Cumhuriyet; dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden bireyin özgürleştirilmesi, kardeşleştirilmesidir."

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA´NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI?

Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi, büyük Türk Devrimi´nin adıdır. Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus iradesini, bağnazlık yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejimdir.

Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Büyük Atatürk öncülüğünde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, O´nun ilke ve devrimlerini gönülden bağlı Türk Ulusunun soylu kişilik özelliklerinin bir yansımasıdır.

Laik Cumhuriyet; dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden bireyin özgürleştirilmesi, kardeşleştirilmesidir.

Değerli hemşerilerim; Ülkemiz yakın zamanda yaşanan olumsuzluklarla zorlu bir süreçten geçiyor. Ancak ne var ki Ulusumuzun her yıl coşku ve sevinçle kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yılda birçok acının gölgesinde hüzünlü bir şekilde yaşanacak. Yakın zamanda yaşanan terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimizle birlikte Ankara´da Barış mitinginde yaşanan katliamda kaybettiğimiz yurttaşlarımızın acısını yüreğimizde hissedeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen iç ve dış güçlerin oyununu yine ulusumuzun azim ve kararlığı bozacaktır.

Bizler, Atatürk İlke ve Devrimlerine gönülden bağlı Yurttaşlar olarak;

Cumhuriyet´in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Cumhuriyet´i kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur. Cumhuriyet´i yaşatmak, toplumun tüm kesimlerinin, yöneteni ve yönetileniyle herkesin sorumluluklarını, hiçbir kuşkuya yer bırakmadan yerine getirmesiyle başarılabilecek bir amaçtır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Laik Cumhuriyetin emanet edildiği siz değerli Türk Gençliği;

Sizlerin, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, lâik Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarınızı en iyi biçimde yerine getireceğinize inancımız sonsuzdur. Sizler, ülkemizin ve insanlığın geleceğisiniz. Aydınlık yarınların kurulmasına yönelik tüm çaba ve arayışlarınızda Ulusumuzun desteği ve güveni sizinle olacaktır.

Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.

Bu düşüncelerle; Türk Ulusunun en büyük devrimi olan Cumhuriyetin ilanın 92.Yıldönümünde başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi en derin saygı ve minnet duygularıyla anıyor, Bandırmalı hemşerilerim ve tüm ulusumuzun Cumhuriyet coşkusunu paylaşıyor, esenlikler diliyorum.

                                                 DURSUN MİRZA

                                          BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI

/resimler/2015-10/28/1105071215124.jpg


  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı