Başkan Mirza´dan gazeteciler günü mesajı

Başkan Mirza´dan gazeteciler günü mesajı

Başkan Dursun Mirza 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısı ile basın emekçilerini unutmayarak yayımladığı mesaj ile çalışan gazetecilerin gününü kutlayan başkan Dursun Mirza şöyle dedi; 

"Bir ülkenin özgürlük ve demokrasi anlayışını o ülkedeki basının ne derece bağımsız ve tarafsız olduğuna bakarak anlarsınız. Maalesef ülkemizde, özellikle özgür ve bağımsız gazeteciliğin önü baskı ve tehditlerle kesilmek istenmektedir. Halkın doğru haber alması engellenerek gerçekler gizlenmektedir. Çalışan gazetecilerin iş ve yaşama koşulları giderek güçleşmektedir. Tarafsız gazeteciler çeşitli hukuksuzluklarla tutuklanmakta, işten çıkarılmakta ve böylece topluma korku ve endişe aşılanmaktadır. En yetkili ağızlardan yapılan açıklamalarla gazeteciler hedef gösterilmektedir. Bunca olumsuzluklara rağmen, halk adına tarafsız ve özgür gazetecilik yapmaya çalışan basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Karanlıktan korkmak yerine bir mum yakan, ülkemiz insanlarına sadece gerçeği duyurmaya çalışan gazeteciler; toplumun aydınlanmasında, demokrasi ve insan haklarının gelişmesinde çok önemli rol almaktadırlar."

   "Yerel medyanın güçlenmesi konusunda desteğimiz artarak devam edecektir. İlçemiz ve bölgemizdeki gelişmeleri halkımıza en doğru şekilde aktaracak gazeteciler sayesinde farkındalık artacaktır. Bütün basın emekçilerimizin özgür ve bağımsız şekilde, en iyi şartlarda çalışabilmelerini diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum."

                                                                            Dursun MİRZA

                                                                    Bandırma Belediye Başkanı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli