Başkan Mirza´ya şükran yemeği

Başkan Mirza´ya şükran yemeği

Alevi derneği, kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür yemeği verdi.

Alevi Kültür Derneği Bandırma Şubesi Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı davet ederek, Bandırma Belediyesi´nin kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür yemeği verdi.

/resimler/2016-9/30/2246413777024.jpg

Kentimize bir Cem Evi kazandırılması konusunda her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanı Dursun Mirza Alevi Kültür Derneği´nin Cem Evinde düzenlemiş olduğu teşekkür yemeğine katıldı. Dün de Genç Osman Camisi Derneği´nin kendisini ziyaret ederek teşekkür plaketi verdiğini anımsatan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza; ?Bugün inşaatını Alevi Kültür Derneğinin yapmış olduğu cem evindeyiz. Buranın arsasının alınması hafriyat yapılarak temellerinin atılması ve bu noktaya gelmesini takip ettik ve gelişmeleri görünce ben çok mutlu oldum. Ulu Önder Atatürk Kurtuluş Savaşında değişik mezheplere sahip değişik kökenlerden gelen inanan yada inanmayan tüm toplum kesimlerini bir araya getirdi. Biz bu toplumda Ulu Önder Atatürk´ün bize öğrettiği gibi barış içinde ve kardeşçe bir arada yaşamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Alevi Kültür Derneği de Sevim Dektaş başkanlığında çok güzel bir işlevi yerine getiriyor. Burada Alevi Bektaşi toplumuna hem önderlik ediyor hem de onların dinsel inançsal ihtiyacının karşılanmasına destek oluyor. Dün bana Genç Osman Camii Yaşatma Derneği katkılarımızdan dolayı bir plaket verdi ve bugünde Cem Evinde bizim adımıza yemek tertip edildi bu beni çok mutlu etti. Biz her zaman bütün toplum kesimleriyle bir aradayız ve iç içeyiz. Gelecekte de birlikte ilerleyeceğiz. Ülkemizde her ne kadar olumsuzluklar yaşadıysak darbe girişimi terör ne olursa olsun ben inanıyorum ki, Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet onun ilke ve devrimleri sonsuza denk yaşayacak. Biz toplum olarak Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi ve Sünnisiyle bir ulus olarak hep beraber barış içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bugün burada Alevi Kültür Derneği Başkanı Sevim Dektaş ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlara düzenlemiş oldukları yemek organizasyonu için teşekkür ediyorum? dedi.

/resimler/2016-9/30/2247018777498.jpg

Alevi Kültür Derneği Başkanı Sevim Dektaş: ?Her şeyden önce hoş geldiniz derneğimizi ve bizi önemsediğiniz için bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Cem evimizin inşaatını yaparken biz bu yolda mücadele verirken başta Belediyemiz, sivil toplum örgütleri, iş adamları, siyasi partiler, üyelerimizin çok büyük destekleri oldu ama birileri var ki bize hiçbir zaman yok demedi bu kurumumuzu önemsediği için bizleri önemsediği için Sayın Belediye Başkanımız Dursun Mirza´ya çok teşekkür ediyorum. Bizim Cem Evimiz; sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberliğin yeridir. Buraya gelerek ibadetimizi yapacağız, yeri gelecek cenazelerimizi kaldıracağız, yeri geldiğinde de birlikte muhabbet edip kuru ekmeğimizi hep birlikte paylaşacağız. Ama asla ayrımcılık olmayacak. Barış ve kardeşlik içerisinde özveriyle Cem Evimizi hep birlikte paylaşacağız? dedi.

/resimler/2016-9/30/2247230027950.jpg



Anahtar Kelimeler: Başkan Mirza şükran yemeği
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli