Başkan Sarı, 3 yılını anlattı

Başkan Sarı, 3 yılını anlattı

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Temizlik hizmetlerini de artık biz yürüteceğiz?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, üç yıllık görev süresi içinde yaptıklarını ve yapamadıklarını, önümüzdeki dönemdeki projelerini, karşılaştığı güçlükleri ?BANDIRMA MANŞET?e anlattı.

BÜYÜKŞEHİR ENGELİ

Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından Erdek dahil ilçe belediyelerinin gelirlerinin yüzde 40´ının Balıkesir´e gittiğine, buna karşılık gelen hiçbir ciddi hizmet göremediklerine dikkat çeken Sarı, ?İşte yoğun kar yağışının yaşandığı günlerdeyiz. Bölgemizde karlı yolların kapanmaması veya açılması için mücadele veren tek Büyükşehir aracı gören var mı?? diye sordu. Erdek Belediyesi´nin, ciddi ekonomik sıkıntı içinde bulunup altı aydır personeline maaş ödeyememesine karşın vatandaşa hizmet götürmeyi sürdürdüğünü vurgulayan başkan Sarı, ?Sorunlu bir yasa olan Büyükşehir yasası tarım ve hayvancılığı da bitiriyor. Bu yasa eğer değişmezse, 10 yıl içinde köylerimizde tarım ve hayvancılık biter? diye konuştu.

Sarı, ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, cemaat vakıflarına verdiği paraları, CHP´li belediyelere vermedi? dedi.

/resimler/2016-12/30/2249319671410.jpg

TEMİZLİK İŞLERİNİ BELEDİYE YÜRÜTECEK

Uzun süredir Tomurcuk firmasının yürüttüğü ilçe temizlik hizmetini, yeni dönem için yaptıkları ihaleye katılan olmaması nedeniyle Erdek Belediyesi olarak üstlendiklerine işaret eden Sarı, şunları söyledi:

?Aslında bu işi yapmak için araç gereçlerimiz yok. Olanaklarımız yetersiz. Ancak, yaptığımız bir planlamayla 69 işçimizle, kış döneminden başlamak üzere dört aylık süre için bu hizmeti yerine getirmeyi deneyeceğiz. Başarılı olursak sürdüreceğiz. İşler istediğimiz gibi gitmezse, dört ay sonra yeniden ihaleye çıkacağız. Bu deneme süremizde Tomurcuk firmasına ait dört aracı ücretsiz olarak kullanacağız.?

/resimler/2016-12/30/2250019984506.jpg

DOĞALGAZ KONUSU

Erdek´e doğalgaz gelmesi için kendilerinin de çaba harcadığını, gerekli prosedürün tamamlanması için belediye meclis kararı da aldıklarını vurgulayan Sarı, ?Artık, ?Sen yaptın, ben yaptım´ gibi taşra politikasını bırakmak gerekir. O zaman ben de ´10 yıllık AKP iktidarında, Erdek´i neden doğalgazla buluşturamadınız?´ diye sorarım? dedi. Sarı, aslında ülke için dışa bağımlı bir enerji kaynağı olması nedeniyle doğalgazı iyi bir seçim konumunda görmediğini belirtti.

/resimler/2016-12/30/2250419360263.jpg

EĞİTİM VE SPORDAN VAZGEÇEMEYİZ

İlçedeki eğitim ve spora hep önem verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?İlçemizde iki temel eğitim alanı daha ayırdık. Erdek´te, hâlen ikili eğitim yapan tek okul var. Onu da tekli eğitime dönüştürmek istiyoruz. Bu arada, iki yıldır küçülttüğümüz Erdekspor´umuz, küme düşse bile kendi çocuklarımızla ayağa kaldırmak istiyoruz. Bayan voleybol takımımızdan çok umutluyuz. Bu takım için 158 bin liralık bir harcama yaptık. Eğer play-off oynarsak, bu paranın 150 bin lirasını federasyondan geri alacağız. Spora harcanan parayı hiçbir zaman haram görmedim. Çünkü, spora yapılan yatırım doğru yatırımdır. Spor sayesinde bir çocuğumuzu bile kötü alışkanlıklardan korusak, büyük kazançtır.?

/resimler/2016-12/30/2251154204765.jpg

MARMARABİRLİK VE ERDEK KOOPERATİFİ

Marmarabirlik´e bağlı sekiz kooperatiften biri olan 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin de başkanı olan Sarı, yaptıkları çalışmalar sonunda kooperatifi zarardan kurtararak, kâr eden bir kuruluş durumuna dönüştürdüklerini vurgularken, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile de uyum içinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Sarı, Erdekliler ve tüm ülkemiz için 2017 yılının barış içinde geçmesini diledi. Önder BALIKÇI

/resimler/2016-12/30/2251508580341.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli