Başkan Sarı açıkladı.

Başkan Sarı açıkladı.

Erdek Belediyesi´nin borcu 128 milyon 281 bin lira

   Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediyesi´nin 2017 yılı hazırlık bütçesinin görüşülerek kabul edildiği toplantıda, geçtiğimiz günlerde, Ankara´da yaptığı görüşmeler hakkında da bilgi verdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yüz yüze yaptığı görüşmede, Erdek Belediyesi´nin borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda kendisine öneri de götürdüğünü vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

?Sayın Bakanımıza, belediyemizin kamuya, yani Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Emekli Sandığı, İller Bankası gibi kurumlara olan borçlarına karşılık, devletin yıllardır kullandığı, binaları belediyemize ait okul, spor salonlarının değerlerinin saptanarak, kira bedeli kabul edilebilecek paralarının belirlenmesini, ayrıca tapusu bizde olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın işleteceği Zeytinliada için yaptığımız harcamaların da göz önüne alınarak, bu paraların, Erdek Belediyesi´nin borçlarından düşülmesini, bu arada Erdek´te, kullanılmayan hazine arazilerinin de belediyemize tahsisini önerdim. Bürokrasiden gelen Bakanımız, konuya çok sıcak bakarak araştırılması için talimat verdi. Eğer bu gerçekleşirse, belediye olarak içinde bulunduğumuz borç batağından kurtulduğumuz gibi alacaklı duruma da geçebiliriz.?

Sarı, Erdek Belediyesi´nin hâlen Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Emekli Sandığı ve vergi borçlarının toplam tutarı ana parasının 32 milyon 561 bin 278 lira, bunun faizinin 61 milyon 650 bin 851 lira olduğunu, ayrıca özel kurum ve kuruluşlara 32 milyon lira ödemeleri bulunduğunu, böylece tüm borçlarının toplamının 128 milyon 281 bin 162 lira 56 kuruşa ulaştığını açıkladı.

Devletin son olarak çıkardığı yeniden yapılandırma yasası kapsamında, 105 milyona düşen borcu 144 ayda ödemeleri gerektiğini belirten Sarı, ?Borçlarımın yapılanması için anlaşma yaptık ama buna göre her ay 727 bin lira taksit ödememiz gerekiyor. Bu parayı da ödememize olanak yok? diye konuştu.

/resimler/2016-10/22/0015345016850.jpg

YENİ BİR UMUT

Ancak, hükümetin, belediyelerin,  2011 yılına dek olan kamu borçlarının tasfiyesi hakkında bir çalışma yaptığını öğrendiğini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

?Bu gelişmeyi, bir muştu(müjde) olarak verebilirim. Tabii ki, henüz kesin bir şey yok. Ancak bu konuda bir kanun teklifi için ön hazırlıklar var. Eğer bu kanun çıkarsa, ülkemizdeki tüm borçlu belediyelerde olduğu gibi Erdek Belediyesi de çok rahatlar, belediyemize uygulanan hacizler sona erer ve rahat bir soluk alırız ve ilçemize yeni yatırım yapmamızın önü açılır.?

/resimler/2016-10/22/0003499846862.jpg

KUMLUYALI CADDESİ´NE YENİ DÜZENLEME

Erdek´te yeni düzenlemeler gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bu cadde üzerinde 1984 yılından beri bulunan kaçak yapıları, daha önceki belediye başkanlığı döneminde yıktırdığını, ancak bir önceki AKP´li belediye başkanının,2009 yılında, bu bölgede bazı derneklere yerler verdiğini, şimdi bu yerlerin tahliyesi konusunda mahkemenin kararı bulunduğunu belirtirken, şunları söyledi:

?Bu bölge, Erdek için çok önemli. Cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinden, Erdek´in o ünlü günbatımını izleyemezsiniz ama en güzel gün batımı bu bölgeden izlenir. Bu bölgeyi kültür ve sanat ağırlıklı şekilde ilçeye, şık kafeteryalarla birlikte kazandırmak istiyoruz.?

/resimler/2016-10/22/0002405001837.jpg

İSKELEMİZİ BİZ DE İSTEYECEĞİZ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Marmara ve Saraylar iskelelerinin işletme hakkını Marmara Adalar Belediyesi´ne verdiğine işaret eden Sarı, ?Biz de Erdek iskelesinin bize verilmesini isteyeceğiz. Daha önceden bizde bulunan bu iskeleden, belediyemize yılda yaklaşık 1,5 milyon liralık gelir elde ediyorduk. Büyükşehir Belediye Meclisi´nin, adaletli davranarak, bize de iskelemizi vermesini bekliyoruz. Ama vermezlerse yargıya gideceğiz? dedi.

/resimler/2016-10/21/2358182965361.jpg

ERDEKSPOR ve BAYANLAR VOLEYBOL

Bölgesel Amatör Lig´de yer alan Erdekspor´un geleceğini artık Erdekli çocuklara teslim ettiklerini ve kısıtlı bir bütçeyle hareket ettiklerini belirten Sarı, ?Gençlerimize güveniyorum. Takımımızın, grubunda bu yıl da orta sıralarda yer alacağına inanıyorum. Bu yıl, ilk kez 2. Türkiye Bayanlar Ligi´nde yer alacak bayan voleybol takımımızdan da başarı bekliyorum? diye konuştu. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Başkan Sarı açıkladı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false