Başkan Sarı, Gündeme ışık tuttu.

Başkan Sarı, Gündeme ışık tuttu.

Başkan sarı, düzenlediği basın toplantısı ile Marmarabirlik gerçeklerini açıkladı.

Marmarabirlik 162 Sayılı Erdek Zeytin tarım satış kooperatifi Başkanlığından Bakanlık tasarrufu ile aczedilen Erdek Belediye Başkanı Mim.Hüseyin Sarı gerçekleştirdiği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

Sarı, hakkındaki iddia ve ithamların siyasi bir kaygı sonucu oluştuğunu vurgulayarak kendisine istinat edilen "Kooperatif sırlarını açıkladı." gerekçesi ile verilen 3 bin liralık idari cezanın, neden 3 bin bir lira olmadığını sordu.

Başkan Sarı, Marmarabirlik te illegal koltuk işgali bulunduğunu, bu konuyu yargıya taşımaları üzerine, kendisi için böyle bir seneryo düzenlenip bunu pazarlık konusu yaptıklarını iddia etti.

Sarı, Marmarabirlikteki bu hukuksuluğu yargıya taşımaları ile hedef olduğunu, davayı çekmemesi halinde kendisi içinde tüzük maddeleri arasına sıkıştırılmış kurum sırlarını açıklama maddesini işletecekleri teklifi ile karşılaştığını vurguladı.

Mararabirlik genel başkanı Hidamet Asa ve yönetim kurulu üyesi Mustafa İlgen hakkında iddia ve ithamlarda bulunan Sarı, Adalete güvendiğini yargının yerelde olduğu gibi kişiye özel sipariş olmayacağına inandığını vurgulayarak kendisinin afaroz edilmesine çanak tutan yöneticilerin hepsinin yargı önünde hesap vereceğini söyledi.

Başkan Hüseyin Sarı, sözlü olarak yaptığı basın açıklamasını yazılı olarakta vererek doğruları söylemekten hiçbir zaman kaçınmayacağını kaydetti.

İşte Başkan Sarı´nın Marmarabirlik´te yaşanan olumsuzlukları gündeme taşıyan açıklaması; 

           /resimler/2017-3/13/2214392669485.gif

/resimler/2017-3/13/2358589254196.jpg
      30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler sonrasında Erdek halkının teveccühü ile %54 oy oranı ile 3 kez Erdek Belediye Başkanlığına seçildim.

      Seçim sonrasında Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hidamet Asa beni ziyaret ederek tebriklerini iletti. Aynı zamanda 19 Nisan 2014 te Marmarabirlik ´in, 4572 Sayılı Tarım Satış Kooperatifleri Kanununda 28.03.2013 tarihinde yapılan değişiklik doğrultusunda intibak genel kuruluna gideceğini, Erdek ten de bir yönetici almayı düşündüğünü ve uygun gördüğüm bir isim talebini bana iletti. Bende kendisine Mustafa İLGEN ismini verdim. Aynı gün 2015 te yapılacak 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin seçimlerinde de aday olacağımı kendisine bildirdim.

/resimler/2017-3/14/0001218296008.jpg

    19.04.2014 te yapılan genel kurul olağan mali genel kurul olmasına rağmen 4572 sayılı kanuna intibak gerekçesi ile genel kurul esnasında delegelerin 3/5 ünün imzası alınarak seçim maddesi eklenmek sureti ile mevcut yönetimin normal süresi dolmadan 4 yöneticinin azli ve yerine 6 yeni yönetim kurulu üyesinin seçilmesi ile sonuçlanmıştır. (Ana sözleşme 28/6.madde)
     Bu genel kurulda seçilen yönetim kurulu, doğal olarak ana sözleşme ve ilgili kanunlar gereği azledilen yönetimin süresini tamamlayarak, 2015 te bağlı kooperatiflerin seçimleri sonrasında birliğinde olağan seçimli genel kurul yapana kadar görev yapması gereken bir yönetim kuruludur.

Ancak bu böyle uygulanmamış ve bize göre de kanuni davranılmamıştır.
     Yıllardır kooperatif seçimleri sonrasında yapılan birlik seçimlerinin yasal düzeni bozulmuştur.
     28 şubat 2015 te 162 sayılı Erdek zeytin tarım satış kooperatifinin seçimleri yapılmış ve Mustafa İLGEN in bulunduğu liste seçimi kaybetmiş Benim aday olduğum liste kazanmıştır. O tarihten bu zamana kadar Mustafa İlgen seçilme yeterliliği bulunmamasına rağmen birlik delegesi olmamasına rağmen görevine devam ettirilmiştir.

/resimler/2017-3/14/0004285582953.jpg
       MADDE 28- (1) Gündem, genel kurulu toplantıya çağıran tarafından belirlenir. Olağan genel kurul toplantısının gündeminde aşağıdaki hususlar bulunur:
1)    Açılış ve divanın oluşturulması,
2)    Yönetim kurulu tarafından hazırlanan rapor ile finansal tabloların ve denetçi raporunun okunması ve müzakeresi,
3)    Finansal tabloların oylanması,
4)    Yönetim kurulu üyelerinin ibrası,
5)    Faaliyet yılı içinde yönetim kurulu üyeliğinde eksilme meydana gelmiş ve yönetim kurulunca 50 nci maddenin beşinci fıkrası doğrultusunda atama yapılmış ise atamanın genel kurul onayına sunulması,
6)    Görev süreleri sona ermiş olan yönetim kurulu üyelerinin asıl ve yedeklerinin seçilmesi,
7)    Denetçinin seçilmesi,
8)    Yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı ve harcırah gibi parasal haklarının belirlenmesi,
9)    Uzmanlar komitesi kurulmuş ise uzmanlar komitesi raporunun görüşülerek karara bağlanması,
10)  Birliğin, çalışma politika ve stratejilerinin belirlenmesi, bunların uygulanmasına yönelik yıllık çalışma programlan ve gelecek yılın bütçesinin görüşülmesi ve karara bağlanması,
11)  Gerekli görülecek diğer hususlar.
(2)   Gerekli görülecek diğer hususlar gündeme açıkça yazılır. Görüşülecek konu önceden tespit edilip gündeme yazılmadan, ?Gerekli görülecek diğer hususlar? şeklinde bir gündem maddesi belirlenemez.
(3)   Kanun ve ana sözleşme gereği genel kurulun yetkisinde olan ve olağanüstü genel kurul toplantı gündemini oluşturabilecek her türlü konu, olağan genel kurul toplantı gündemine yazılabilir.
(4)   Dörtten az olmamak üzere genel kurul toplantısına katılma hakkına sahip Temsilcilerin 1/10´u tarafından genel kurul toplantı tarihinden en az 20 (yirmi) gün önce müştereken ve yazılı olarak bildirilecek hususların gündeme konulması zorunludur. Sürenin hesaplanmasında toplantı günü dikkate alınmaz. Gündeme eklenen kısım toplantıdan önce aynı usulle ilan edilir.

(5)   Gündemde olmayan hususlar görüşülemez. Ancak, genel kurul toplantısına katılma hakkına sahip Kooperatif Temsilcilerinin en az 1/10´unun gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yazılı teklifte bulunmaları halinde; hesap tetkik komisyonunun seçilmesi, bilânço incelemesinin ve ibranın geriye bırakılması, çıkan veya çıkarılan Kooperatifler hakkında karar alınması, genel kurulun yeni bir toplantıya çağrılması ve kanun, ana sözleşme ve iyi niyet esasları ile genel kurul kararlarına aykırı olduğu ileri sürülen yönetim kurulu kararlarının iptali, 6102 sayılı Kanunun 397 nci maddesinin beşinci fıkrasına göre seçilen denetçilerin azli ve yerlerine yenilerinin seçilmesi ile ilgili hususlar, genel kurula katılanların yarıdan bir fazlasının kabulü ile gündeme alınır.

(6)    Genel kurula katılma hakkına sahip olanların beşte üçünün gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yazılı olarak talepte bulunması hali ile 4572 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasındaki diğer halleri dışında, yönetim kurulu üyelerinin görev süreleri dolmadan azli ve yerlerine yenilerinin seçilmesi ile ilgili hususlar, genel kurul toplantısı gündemine alınıp görüşülemez. Yukarıdaki hususların varlığı halinde ise, yönetim kurulu üyelerinin azli ve yerlerine yenilerinin seçilmesine ilişkin kararlar, ortaklar cetvelinde imzası bulunanların yarıdan fazlasının oyuyla alınır.

(7)    Bakanlıkça, denetim sonucunda ya da gerekçeli olarak birlik genel kurulunda görüşülmesi istenen konuların, ilan edilen gündemde yer almasa bile, gündeme alınarak ayrı bir gündem maddesi şeklinde görüşülmesi zorunludur.

YİNE BİRLİK ANA SÖZLEŞMESİNİN GEÇİCİ 4. MADDESİNİN 2. BENDİ ,
(2)    Ana sözleşmeye uyumu sağlamak amacıyla, yönetim kurulu üyelerinin görev süreleri bitmeden seçim kararı alınabilir. Ancak, ilk yönetim kurulu seçimlerine kadar, yönetim kurulu üye sayısını artırmak için kısmi seçim yapılamaz.;
VE BİRLİK ANA SÖZLEŞMESİNİN 43. MADDESİNİN 3. BENDİ ,
        MADDE 43- (1) Birlik yönetim kurulu, genel kurulca en çok dört yıl için seçilen en fazla 6 (altı) üye ile birlik genel müdürü veya vekilinden oluşur. Yönetim kuruluna seçilen asıl üye sayısı kadar da aynı süreyle yedek üye seçilir. Görev süresi dolan yönetim kurulu üyelerinin görevleri, altı ayı geçmemek üzere, yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar devam edebilir.
(2)    Süresi sona eren yönetim kurulu üyelerinin tekrar seçilmeleri mümkündür.
(3)    Yönetim Kurulu üyelerinin azli söz konusu ise, aynı genel kurulda yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri öncekilerin görev sürelerini tamamlar.;der             

/resimler/2017-3/14/0006409928897.jpg

4572 SAYILI TARIM SATIŞ KOOPERATİF VE BİRLİKLERİ HAKKINDA KANUN
       Organlar, temsil, genel müdürlük ve personel
       Madde 4 ? (Değişik: 28/3/2013-6455/21 md.)

Birlik ve kooperatif organları genel kurul ve yönetim kuruludur. Yönetim kurulu asıl ve yedek üyeleri genel kurulca seçilir. Birliklerde genel müdür, kooperatiflerde ise müdür veya vekilleri yönetim kurulunun doğal üyesidir. Genel müdür dışındaki birlik yönetim kurulu üyelerinin en az ikisi dört yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun ve örnek ana sözleşmede belirtilen niteliklere sahip kişiler arasından seçilir.
       Genel kurul toplantılarına katılma hakkına sahip ortaklarda aranan şartlar ile birliklerin genel kurullarını teşkil eden kooperatiflerin temsilcilerinin sayısı, nitelikleri, görev süreleri ve seçilme esasları, kooperatif ve birlik yönetim kurulu üyelerinin sayısı ve bu üyelerde aranan şartlar örnek ana sözleşmede belirlenir. Yönetim kurulu üyelerinin görev süresi en fazla dört yıl olup süresi dolan yönetim kurulu üyelerinin görevleri, altı ayı geçmemek üzere, yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar devam edebilir. Görev süresi sona erenler yeniden seçilebilir.
       Yönetim kurulu ayda bir kez olağan olarak toplanır. Kooperatif ve birlik işlerinin zorunlu kıldığı durumlarda, gerekçeli olarak, olağanüstü toplanabilir. Yönetim kurulu üyelerine ayda en fazla iki toplantı için huzur hakkı ve harcırah ödenebilir.

       Haklarında 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanununda sayılan ve göreve seçilmelerine engel teşkil eden suçlar veya görevi kötüye kullanma suçu nedeniyle adli makamlarca dava açılması, Bakanlıkça 1163 sayılı Kanunun 90 ıncı maddesi gereği görevlerine tedbiren son verilmesi, bu Kanunun 5 inci maddesi kapsamında yapılan denetim sonucunda düzenlenen raporda ibra edilmemeleri yönünde görüş belirtilmesi veya genel kurula katılma hakkına sahip olanların beşte üçünün gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yazılı olarak talepte bulunması halleri dışında, yönetim kurulu üyelerinin görev süreleri dolmadan azli ve yerlerine yenilerinin seçilmesi ile ilgili hususlar, genel kurul toplantısı gündemine alınıp görüşülemez. Yukarıdaki hususların varlığı halinde ise, yönetim kurulu üyelerinin azli ve yerlerine yenilerinin seçilmesine ilişkin kararlar, hazırun cetvelinde imzası bulunanların yarıdan fazlasının oyuyla alınır.

 Sonuç olarak:
      19 Nisan 2014 te yönetim kurulu birlik ana sözleşmesinin geçici 4. maddesinin 2 bendine göre yönetim kurulu üyelerinin görev süreleri bitmeden seçim kararı alabilecekken almamış, yönetim kurulu sayısını 6 ya çıkarmak için kısmi seçim kararı da alamayacağından, hiç bir yönetici istifa etmemesine, azle gerekçe bir hususta olmamasına karşın hukuka aykırı bir şekilde genel kurul esnasında delegelerin 5 de 3 ünün teklifi ile seçime gitmiştir.
      Birlik ana sözleşmesinin 28. maddenin 11. bendinin 5. bölümünde gündemde bulunmayan hususlar görüşülemez denmesine rağmen genel kurulda seçim maddesi delegelerin 5 de 3 ünün imzası alınmak sureti ile gündeme eklenmiştir.               

      Aynı maddenin 11. bendinin 6 bölümünde ise yönetim kurulunun azlini gerektiren bir hususun oluşması durumunda azledilen yöneticilerin yerine seçim yapılabilmesinin usulü belirlenmiştir.
      Birlik ana sözleşmesinin 43. maddesinin 3 bendi azledilen yönetim kurulunun yerine seçilen yönetim kurulu bir önceki yönetim kurulunun görev süresini tamamlar der.

      19 Nisan 1014 te yapılan genel kurulda yönetim kurulu seçimi yasada ve ana sözleşmede yazan kurallara uygun olarak yapılmamıştır.
      Yukarıda anlattığım mevzuat gereği 19.04.2014 te 4572 sayılı kanuna uyum için yapılan seçimler eski yönetimin yenilenmesi değil azil niteliğinde olup esasen önceki yönetimin olağan süresi sonu olan 2015 nisan ayına kadar olması gerekmekte idi.

      Bu 32 000 üreticinin göz bebeği olan Marmarabirlik´in Nisan 2015 sonrasındaki tüm kararlarının sorgulanmasına neden olmaktadır.
      Bundan sonraki yıllarda yapılacak genel kurullarda da Mürefte ve Orhangazi hariç diğer 6 kooperatifin seçimleri de birlik genel kurulundan 1 yıl sonra yapılacaktır. Bu gün yönetim kurulu başkanı Sayın Hidamet Asa da dahil olmak üzere Gemlik, Mudanya, İznik, Erdek, Edincik gibi yönetimde temsil edilen tüm kooperatif yöneticileri de Sayın Mustafa İlgen gibi seçilmeden görev yapmak zorunda kalabileceklerdir.

/resimler/2017-3/14/0008163843511.jpg
       Bunun üzerinde Marmarabirliği bir kaç kişinin egosu yüzünden hukuki ve idari sorumluluktan kurtarmak için Bursa ticaret mahkemesinde dava açtık.

Ancak sanırım genel kurulda benim yaptığım itirazların olduğu tutanaklar mahkemeye sunulmamış ki genel kurulda itiraz olmadığı gerekçesi ile bursa ticaret mahkemesi davayı usulden red ederek esasa girmemiştir.

        Biz de bunun üzerine davayı temyiz ettik.

Davayı sürdürmemiz üzerine Marmarabirlik yönetim kurulu üyeleri, genel kurullardaki bilgiler ışığında kooperatiflerin ve Marmarabirliğin kar zarar durumlarını, yapıldığını düşündüğüm hataları ve usulsüzlükleri basın ve kamuoyu ile paylaştığım haberleri gerekçe göstererek ticari sırları açıkladığım iddiası ile hakkımda bağlı bulundukları kooperatiflerin bölgelerinde 6 noktada dava açtılar.

        Bu davaları benim açtığım davayı çekmem için şantaj unsuru olarak kullanarak pazarlık yapmak istediler.
Karşılıklı olarak davaları çekmemizi istediler. Ancak bu konuda 32.000 üreticinin menfaatlerini düşünerek geri adım atmadım.

        Açıkladığım hususların ticari sır olduğu iddiası tamamen asılsız olmasına karşın Erdek asliye ceza mahkemesinde temyiz imkânı olmayan asgari bedelle idari para cezası ( 3000 000 tl) ile cezalandırıldım.

/resimler/2017-3/14/0009378950081.jpg

       Madde 25 ? Kooperatifin ticari defterleri ve haberleşme ile ilgili hususların tetkiki, genel kurulun açık bir müsaadesi veya yönetim kurulunun kararı ile mümkündür. İncelenmesine müsaade edilen defter ve vesikalardan öğrenilecek sırlar hariç olmak üzere, hiçbir ortak kooperatifin iş sırlarını öğrenmeye yetkili değildir. Her ortak ne suretle olursa olsun öğrenmiş olduğu kooperatife ait iş sırlarını, sonradan ortaklık hakkını kaybetmiş olsa dahi daima gizli tutmak zorundadır. Bu mecburiyete uymayan ortak meydana gelecek zararlardan kooperatife karşı sorumlu olduğu gibi kooperatifin şikâyeti üzerine herhangi bir zarar umulmasa dahi bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. * der.

     1163 SAYILI KANUN Madde 56 - (Değişik madde: 06/10/1988 - 3476/14 md.)
    Yönetim kurulu üyelerinde aşağıdaki şartlar aranır.
    I. Türk vatandaşı olmak.
    2. Aynı türde başka bir kooperatifin yönetim kurulu üyesi olmamak.
    3. (Değişik bent: 23/01/2008-5728 S.K./338.mad) Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (İptal ibare: Anayasa Mah.nin 25/02/2010 tarihli ve E. 2008/17, K. 2010/44 sayılı Kararı ile.) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından ya da bu Kanun hükümlerine göre mahkum olmamak.

     Üyelik şartları denetçiler tarafından araştırılır. Bu şartları taşımadıkları halde seçilenler ile sonradan kaybedenlerin görevlerine yönetim kurulunca son verilir.

     Haklarında yukarıdaki suçlarla ilgili olarak kamu davası açılmış olanların görevleri ilk genel kurul toplantısına kadar devam etmekle beraber, yönetim kurulunca bu durumdaki üyelerin genel kurulca azli veya göreve devamı hakkında karar alınmak üzere yapılacak ilk genel kurul gündemine madde konulur.
     Bu veya ana sözleşme de gösterilecek diğer bir sebeple yönetim kurulu toplantı nisabını kaybederse, boşalan yönetim kurulu üyeliklerine denetim kurulu üyeleri tarafından gecikilmeksizin yeteri kadar yedek üye çağrılır.

     Yönetim kurulu üyelerinden bir veya bir kaç kooperatifi temsil yetkisini haiz murahhas üye seçilebilir. Murahhas üyelerin seçilmesi ve değiştirilmesi Ticaret Siciline tescil ettirilir.
      Yönetim kurulu üyelerine genel kurulca belirlenen aylık ücret, huzur hakkı, risturn ve yolluk dışında hiç bir ad altında başkaca ödeme yapılamaz. DER.
/resimler/2017-3/14/0010525642824.jpg
      Kanunun açık hükmünden de anlaşılacağı üzere kanun şikâyetçi olarak kooperatif tüzel kişiliği göstermektedir.

      Oysa hakkımda yapılan şikâyetler neticesinde 1163 sayılı kooperatifler kanununun 25. maddesine muhalefetten kamu davası açılmıştır. TCK ve CMK uyarınca söz konusu suç şikâyete suçlardan olup, savcılık tarafından reysen bakılacak suç tiplerinden değildir. Söz konusu dava dosyasına konu şikâyet 6 ayrı yerde yapılmış olup bunlardan hiç biri müşteki sıfatındaki Marmara Birlik Zeytin satış Kooperatifleri Birliği değildir. Birlik tüzel kişiliği hakkımda 1136 sayılı kanuna muhalefet suçundan şikâyette bulunulmamıştır.
      Söz konusu evraklarda kooperatif kanununda açıkça üyelerin incelemesine müsaade edilen defter ve vesikalardandır.

/resimler/2017-3/14/0012296968432.jpg
      Yasal olarak bir bilginin ticari, iş ve ya müşteri sırrı olarak kabul edilebilmesi için şu kriterlerin aranması mecburidir ;
a) Bilginin Ticari Olarak Bir Değer İfade Etmesi
b) Bilginin Genel Olarak Bilinmemesi
c) Bilginin Gizli Tutulması İradesi
d) Bilginin Rekabet Üstünlüğü Sağlaması

       Yukarıda yapılan tanım kapsamında bir bilginin ticari sır olarak nitelendirilebilmesi için dört temel unsurun bulunması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. 

a-Bilginin Ticari Olarak Bir Değer İfade Etmesi :
       Herhangi bir değer ifade etmeyen bir bilginin ticari anlamda sır olarak nitelendirilebilmesi mümkün değildir.
       Burada önemli olan bilginin sadece ekonomik olarak değer ifade etmesi değil bunun ticari anlamda bir değer olmasıdır.
       Kaldı ki kar amacı gütmeyen kuruluşların ticaret hukuku anlamında birbirleri ile rekabet etmeleri de mümkün olmadığından söz konusu bilginin-ticari sır sayılabilmek için gereken diğer bir unsur olarak- sahibine rekabet üstünlüğü sağlaması da söz konusu olamayacaktır.
       Somut olayımızda paylaşımda bulunduğum teftiş raporu, envanter kaydı gibi evrakların ticari değer sayılan evraklardan olmadığı açıktır. 

b-Bilginin Genel Olarak Bilinmemesi :
       Herkesçe bilinen ve bilinebilecek olan bir bilginin sır olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Kamuya açıklanmış olması, bilginin sır niteliğini ortadan kaldırmaktadır.
       Açıklama, iyi ya da kötü niyetli, hukuka uygun ya da aykırı yolla yapılmış olsun sonuç değişmeyecek, bilgi artık ?genel olarak bilinmeme? niteliğini yitirerek sır olmaktan çıkacaktır.

       Dolayısı ile Marmara Zeytin Satış kooperatifleri Birliğinden almış olduğum bilgileri yönetim kurulu başkanı olduğum kooperatifi temsilen birlik delegesi olması mecburiyetiyle kooperatif üyelerine bildirmesi zorunluluğum bulunmaktadır.
       S.S.162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım satış Kooperatifi üyesi üreticilerin kendilerinden ne kadar nakliyat bedeli kesildiği ne kadar envanterleri kaldığını bilmemesi mümkün değildir. Bu nedenle verilen bilgilerin "sır" niteliğinde olması düşünülemez.

c-Bilginin Gizli Tutulması İradesi :
       Öz itibari ile gizli kalması amaçlanmayan bir bilginin sır olarak nitelendirilebilmesi mümkün değildir.
       Bilginin gizli tutulması ile ilgili olarak, sır sahibine ilişkin ve sırrı öğrenen kişiye ilişkin olmak üzere, kendi içinde iki ayrı unsur olduğu söylenebilir.
       Sır sahibine ilişkin unsur, sahibinin bilgiyi gizli tutmayı amaçlamış olmasıdır. Ancak bu amacın çok açık ve baskın bir şekilde ifade edilmiş olmasını aramamak gerekir.

d- Bilginin Rekabet Üstünlüğü Sağlaması
       Yukarıda sayılan üç koşulu taşımakla birlikte sahibine rekabet üstünlüğü sağlamayan bilginin ticari sır olarak nitelendirilmesi mümkün değildir.

       Ancak dava neticelenmiştir. Dava sonucu her halükarda temyiz edilmiştir. Tüm hukuki yollar tarafımdan sonuna kadar takip edilecektir. Gerekirse anayasa mahkemesi ve ahim e kadar gerekli mücadele tarafımca verilecektir.

       Ben yasal olarak mevzuata ve hukuka göre gereğini yaptım.
       Ancak 28 Şubat 2015 tarihinden bu güne birlik yönetim kurulu üyesi Sayın Mustafa İlgen hukukun ve ahlaki etiğin gereğini yerine getirmeden hala Marmarabirlik yönetim kurulu üyeliğine devam etmektedir 2 yıldır 10 000 000 tl maaşı her ay hak etmeden almakta altında makam arabası ile cirit atmakta aynı zamanda birlik yönetim kurulu üyeliği sıfatı ile yurt içi yurt dışı gezilerinde de boy göstermektedir.
/resimler/2017-3/14/0014378711862.jpg
                -O KOLTUĞU HALA NEDEN İŞGAL EDİYOR?        
                -ETİK MİDİR?  AHLAKİ MİDİR?  HUKUKİ MİDİR?
                -BUNU KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM.

        162 sayılı Erdek zeytin tarım satış kooperatifi yönetim kurulu üyeliğimin ve başkanlığımın düşmesi sonrasında eşimin yönetim kuruluna seçilmesi ile ilgili olarak:

        Görevden düşmem sonrasında bizi bulunduğumuz tüm makamlara layık gören arkadaşlarımızla bir toplantı yapmak sureti ile onların teklifi ile yol haritamızı belirlerdik.
        Söz konusu toplantıda belediye meclis üyelerimiz kooperatif yönetim kurullu asil ve yedek üyeleri de mevcut idi.
        O toplantıda toplu istifa edilmesi genel kurula gidilmesi de öneriler arasında idi.
        Ancak oy birliği ile ana sözleşmenin 49.maddesinin 4.Bendi uygulanması kabul gördü.

ilgili mevzuat :
       Üyeliğin boşalması
ANASÖZLEŞME /MADDE 49- (1) Yönetim kurulu üyelerinin;
a) Ölümü veya istifa etmeleri,
b) Geçerli ve makul bir özür olmaksızın arka arkaya üç toplantıya katılmamaları veya
özürlerinin sürekli olarak altı aydan fazla sürmesi,
c) Müteselsil kefalet borçları dahil borçlarını vadeyi takip eden altı ay içerisinde
ödememeleri (erteleme sebepleri hariç),
ç) Görevde bulundukları her iş yılında rekolte beyannamesi vermemeleri ya da İl ve İlçe Hasar Tespit Komisyonlarından şahıs bazında alınacak veya diğer resmi kurumlarca düzenlenecek geçerli bir belgeyle tespit edilen doğal afet, bitki hastalıkları gibi kendi elinde olmayan nedenler dışında rekolte beyannamelerinde ürün teslim edemeyeceklerini
bildirmeleri,
d) Kooperatif yönetim kurulunca veya kooperatifin Birliğe bağlı olması durumunda Birlik tarafından söz konusu iş yılında başka bir oranın belirlenmesi veya ürün alınmamasına karar verilmesi halleri saklı kalmak üzere, teslimini taahhüt ettiği ürünün en az %50´sini, başka bir oran belirlenmişse bu oran doğrultusunda taahhüt ettiği ürünü teslim etmemeleri (23 üncü maddenin üçüncü fıkrası saklıdır),

e) Kooperatif ortaklığından çıkmaları veya çıkarılmaları,
f) Yönetim kurulu üyeliğine seçilmeye mani halleri bulunduğunun sonradan
anlaşılması veya seçilme şartlarından birini kaybetmeleri,
hallerinde görevleri kendiliğinden sona erer.
(2) Yönetim Kurulu üyeliğinin boşalması halinde, yedekler arasından sıralamaya göre
yönetim kurulu kararıyla yedek üyeler göreve çağrılır.
(3) Yönetim Kurulu toplantı nisabını kaybederse boşalan yönetim kurulu üyeliklerine
müdür veya vekili tarafından gecikilmeksizin yeteri kadar yedek üye çağrılır.
(4) Yedek üyelerle de yönetim kurulunun tamamlanamaması halinde, eğer yönetim kurulu toplantı nisabını kaybetmemişse, üyelik şartlarını haiz birini geçici olarak yönetim kurulu üyeliğine seçip ilk genel kurulun onayına sunar. Onaylanması halinde selefinin süresini tamamlar. Yönetim kurulu toplantı nisabının altına düşmüşse, kooperatifin bağlı bulunduğu birlik veya mahkemeden alacakları izinle müdür veya vekili ya da ortaklardan biri tarafından seçimler yapılmak üzere derhal genel kurul toplantıya çağrılır.

       Buna göre de 162 sayılı Erdek zeytin tarım satış kooperatifinin yedek Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı istifa ederek yerine yönetim kurulu tarafından ana sözleşmenin 49/4 maddesine göre üyelerimiz arasından faika özlem sarı benim yönetim kurulundan azlim sonrasında yerime seçilmiştir. Bu durum tamamen mevzuata uygundur.

      162 sayılı Erdek zeytin tarım satış kooperatifini zarar ederek bıraktığım iddiasına gelince:


/resimler/2017-3/14/0019196553269.jpg
      Mali yılsonu itibarı ile 1.859.486 kg ürün stok olarak 2017 yılına devir olmuştur. Bunun ekonomik değeri de 13 000 000 tl civarındadır.
      2106-2017 ürün kampanyası hepinizin bildiği gibi kasım şubat arasında tamamlanmıştır.
      Bu dönem içinde 5.441.993 kg ürün 21.092.180,85 tl borçlanılarak ödeme yapılmıştır. Aynı zamanda kampanya dönemindeki personel giderleri de ilave edildiğinde her yıl olduğu gibi mali yılın ilk 4 ayında giderlerin yüksekliğinden zarar görünmesi gayet doğaldır.

      Bahse konu dönem içerisinde cari masrafların hasat dönemi nedeni ile yüksek olmasından dolayı 740.000 tl civarında gider fazlası olması gayet doğaldır.

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli