Başkan Sarı ile dobra dobra

Başkan Sarı ile dobra dobra

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, her konuyu BANDIRMA MANŞET´e anlattı

 

/resimler/2016-3/3/1320099414206.jpg

  Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçeyle ilgili çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

   Sarı, geçtiğimiz günlerde Ankara´ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu, yeniden genel başkan seçilmesi nedeniyle kutladığını, bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı ile ayrı ayrı görüşmeler yaptığını belirtti. Sarı, bu görüşmelerde Zeytinliada, Tavşanlıada ve Kyzikos´un durumlarını ele aldıklarını bildirdi.

  MURAT SEVER KONUSU

  S.S.162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin mali kurulunun ?dilekler ve temenniler? bölümünde AKP Erdek İlçe Başkanı Murat Sever´in kendisi hakkında yaptığı konuşmadaki sözlerinin yanlış yorum olduğuna dikkat çeken Sarı, ?Onun sözleri üzerine ben de kürsüye çıkarak, açıklamada bulundum. Ortada büyütülecek bir şey yok? dedi.

   KÖY YOLLARINI YAPIYORUZ

   Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluk alanında bulunmasına karşın vatandaşların mağdur olmaması için köy yolları ve altyapı çalışmalarını belediye olarak kendilerinin yaptıklarını vurgulayan Sarı, ayrıca ova sulama ve drenaj çalışmaları gerçekleştirdiklerini açıkladı. Sarı, bu çalışmaları yaz aylarına dek tamamlayacaklarını belirtti.

   TARIMSAL HİZMETLER

   Yasaya göre belediyelere tarımsal destek verme olanağı tanınmasına paralel şekilde oluşturdukları Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sarı, Kapıdağ Yarımadası´nın toprak haritasını hazırlattıklarına işaret etti. Sarı, ?zeytin sineği?ni önlemek amacıyla proje geliştirmeyi plânladıklarını açıkladı.

    KAPIDAĞ ÜRÜNLERİ ÇEŞİTLENECEK

    Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi olarak zeytin ve zeytinyağının yanı sıra Kapıdağ´da yer alan çam kozalağı, kestane, ıhlamur ve defne gibi ürünleri de değerlendirmek istediklerini açıklayan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Eğer bu ürünleri değerlendirme şansı bulursak, turizm ve zeytinin 20 katı kadar yeni bir gelir kaynağına kavuşuruz? diye konuştu.

     MEZARLIK DÜZENLEMESİ

     Erdek mezarlığını yeniden düzenleyeceklerini vurgulayan Sarı, ?Mezarlığımız çok düzensiz. Ara yollar bırakılmamış. Mezarlar neredeyse üst üste. Mezarlığımızı yeniden düzenleyeceğiz? dedi.

    YER ALTI KONTEYNERİ

    Erdek´teki çöp konteynerlerini, asansörlü bir sistemle yer altına alacaklarını belirten Sarı, şunları söyledi:

?İlk aşamada, merkezde ve Ocaklar Mahallesi´nde 10´ar olmak üzere toplam 20 konteynerle uygulamaya geçeceğiz. Bu pilot uygulamada başarılı olursak, tüm ilçe sınırları içinde yer altı konteynerleri olacak.?

   BALIKHANEYE DÜZENLEME

   İlçe balıkhanesinin yeniden düzenleneceğini vurgulayan Sarı, eski bölgesinde yeniden yapılacak balıkhanenin projesinin hazırlanmakta olduğunu belirtti.

    ÇAY BAHÇELERİ

    Cumhuriyet alanındaki çay bahçelerini 1-1,5 ay içinde tamamlayacaklarını belirten Sarı, 8 dönümlük bu alanda yer alacak çay bahçelerinin binalarının bittiğini, çatı tasarımlarını yapıldığını vurgularken, ?Çay bahçelerinin projelerini de ben, hiçbir ücret almadan çizdim? diye konuştu.

   OTOPARK KONUSU

   İskele meydanının, Kaymakamlık tarafından otopark uygulamasına kapatıldığına işaret eden Sarı, ?Bu iskelenin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erdek Belediyesi´ne devri gerekir? dedi.

   KİRLİLİK-DOĞALGAZ

   Erdek´teki hava kirliliği konusunda da düşüncelerini açıklayan Sarı, kirliliğin, biraz da kömürün, doğru yakılmamasından kaynaklandığını, yakıtın doğru kullanılmasını sağlama konusunda belediyenin Çevre Müdürlüğü´nün çalışmalar yaptığını açıkladı.

    ERDEK´İ SEVEN ERDEK´TE SAYILMALI

    Erdek´e yaz aylarında gelenlerin, ilçenin nüfusunun artması ve İller Bankası´ndan daha fazla pay alınması için aralık ayı sonu itibariyle Erdek´te sayılmalarını isteyen Sarı, şunları söyledi:

?Kışın 34 bin gözüken nüfusumuzla yazın 300 bin kişiye hizmet vermeye çalışıyoruz. 50 bin nüfusa sahip olsak, Erdek´in hizmeti konusunda en küçük bir sıkıntı yaşamayız.?

   BÜYÜKŞEHİR YENİ YAPILANIYOR

   Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yapılanmasını ve kurumsallaşmasını tamamlayamaması nedeniyle ilçelerin sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Sarı, gelirlerinin büyük bölümünün, Büyükşehir´e gittiğini, bu arada yönetime çift başlılık da yaşandığını vurguladı. Sarı, 14 Mart´ta, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile Fransa´daki Nisse Fuarı´na katılacağını, yatırımcıların bulunacağı bu fuarda çeşitli ön incelemeler ve görüşmeler yapacağını açıkladı.

     SOKAK HAYVANLARI KONUSU

     2000 yılında ilçelerine kazandırdıkları sokak hayvanları barınağındaki hayvanlar konusunda HAYTAP ile ortaklaşa çalışmalarda bulunduklarını açıklayan Sarı, ?Bu barınakta kısırlaştırmalar da yapılıyor. Tabii, ilçe içinde hâlen çok sayıda hayvan da var? diye konuştu.

    TREKKİNG VE ?KÖYÜNÜ YAŞAT? PROJESİ

    Kapıdağ´a, Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılacak trekking yolu için belediye olarak 14 bin lira katkıda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde uygulanacak ?Köyünü Yaşat? projesi kapsamında, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü´nün, ilk olarak bir binayı, sponsorlar ve üniversite desteğiyle yapacağını, bu konuda nisan ayında bir protokol imzalayacaklarını bildirdi.

    MAHALLELERDE DÜZENLEMELER

    Erdek´in çeşitli mahallelerinde cadde ve tretuvar düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini, ancak Ocaklar Mahallesi´nde, otellere giden kanalizasyonun, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bitirilemediğini, müteahhidin, işi bırakması nedeniyle bu işin yaz sezonuna dek yapılmasının tehlikeye girdiğini vurgulayan Sarı, ?Dilerim, Ocaklar, yaz sezonunda bir sıkıntı yaşamaz? dedi.

     4 AYLIK MAAŞ ÖDEMEMİZ VAR

     Belediye çalışanlarına 4 aylık maaş ödemelerinin bulunduğunu belirten Sarı, ?10 Mart´ta bir ödeme daha yapmayı plânlıyoruz? diye konuştu.

     ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI

Hedeflerinin gerçekleşmesi için çalışmalarına karşın Büyükşehir Belediye yasası nedeniyle ellerinin, kollarının bağlı olduğunun altını çizen Sarı, ?Tüm gelir getirici kalemlerimiz elimizden gitti. Hizmette çift başlılık var. İlçe belediyeleri, sadece çöp toplayan kuruluşlar durumuna getirildi. Öyleyse ilçe belediyelerini kapatsınlar, Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçeleri de yönetsin? diye konuştu.

  ERDEKSPOR OKULLARDA

   Erdekspor Kulübü Başkanlığını da yürüten Sarı, Eşref Erkekoğlu ve Tayfun Türel´e emanet ettikleri Erdekspor alt yapısının güçlenmesi amacıyla çalışmaları başlattıklarını belirtirken, ?Bunun için okullarla işbirliği yapıyoruz? dedi. Sarı, hâlen, Erdekspor Kulübü bünyesinde, çeşitli branşlarda 300 sporcunun bulunduğunu belirtti.

  MAHKEMELER KONUSU

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, hakkında süren iki mahkemenin, Yargıtay aşamasında bulunduğunu belirtirken, ?Hukuka, yargıya saygımız var. Sonucu bekliyoruz? diye konuştu.

  AYSAN´A DAVA

Kendisinden önceki belediye yönetimi ile ilgili hiçbir dava açmadığını, ancak önceki belediye başkanı Hüseyin Aysan´ın, belediyeye demir-çelik alımı sırasında 400-500 bin liralık borcu için açtığı tazminat davasının sürdüğünü vurgulayan Hüseyin Sarı, ?Önceki dönemin uygulamaları nedeniyle belediye memurlarının içinde bulunduğu hiçbir konuyu mahkemeye taşımayı düşünmedim. Çünkü, sonuçta belediye memurları, belediye başkanının dediklerine uymak zorunda. Ancak önceki başkanın kişisel olarak ödeme yapmayıp, belediyeyi zarara sokmasına seyirci kalamazdım? dedi. 

Erdek Alaattin Mahallesi projesi nedir?

Sarı, Alaaddin Mahallesi´nde cadde düzenlemeleri ve tretuvar çalışmalarının sürdüğünü vurgularken, "Bu düzenlemeler sırasında Erdek´in öz unsuru olan granit kullanıyoruz" dedi.

 Görevde 2 yılınızı doldurdunuz. Vaat ve hedeflerinizi tutturdunuz mu?

 Başkan Hüseyin Sarı, geçmiş yıllardan Erdek için birçok projesinin olduğuna dikkat çekerken, şöyle konuştu:

Ancak Büyükşehir Yasası nedeniyle gelirlerimizin azalması nedeniyle sıkıntı çektiğimiz bir gerçek. Ama biz, hiçbir zaman enkaz edebiyatına sığınmadık. Her alanda üstümüze düşen hizmetleri vermeye çalışıyoruz."

Erdeklilere vermek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Son dönemde Erdeklilerin arasına girme konusunda zamansızlık nedeniyle eksiklerinin olduğuna işaret eden Sarı, "Beni hoş görsünler. Önümüzdeki dönemde onların arasında daha fazla bulunarak, dertlerini dinleyip, çaylarını içeceğim" dedi.



Seyfettin Ertekin
4.03.2016 13:36:22
Sayın Sarı: Erdek Mahallesi olan Turanlar ,yaz aylarında çok Yoğun konuk ağırlıyor.Bu da beraberinde kirliliği ve düzensizliği getiriyor. gelen konuklar denize parelel toprak yolda adeta yarış edercesine araç sürüyor ve araçlarını kuma çekerek kum üzerinde ızgara yaparak etrafı kokutuyor. ayrıca pet şişelerini ve naylon torbalarını bırakıp gidiyorlar. ....O yolun araç trafiğine kapatılması , gelen konuklara araç için ve konaklamak için yer gösterilmesi , ayrıca konuklar tuvalet ihtiyaçlarını denizde gideriyor. birkaç adet WÇ-DUŞ ve kabin oluşturularak.konuklara hizmet verilmelidir. Bu hizmetler ücret karşılığı olabilir. Ayrıca Tüm pansiyonlar doluyor. ve kanalizasyon olmadığı için taşıyor. yollar kokudan pislikten geçilmiyor. Bunların halli için gerekli çalışmaların bir an önce yapılması gerekmektedir. Sorunların yerinde incelenmesi için ne zaman isterseniz birlikte olurum. Sevgilerimle.

Anahtar Kelimeler: Başkan Sarı dobra dobra
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli