BAŞKAN ALACA: SAVAŞTEPE’Yİ GÜZELLEŞTİRECEK HER ŞEYE TALİBİZ

BAŞKAN ALACA: SAVAŞTEPE’Yİ GÜZELLEŞTİRECEK HER ŞEYE TALİBİZ

İYİ Parti Savaştepe İlçe Başkanı Osman Özgür Alaca, “Biz tüm zorlukları aşıp toplumla barışacağız. Toplumla barışık insanların içinde Savaştepe’mizi güzelleştirecek her şeye talibiz” dedi.

BAŞKAN ALACA: SAVAŞTEPE’Yİ GÜZELLEŞTİRECEK HER ŞEYE TALİBİZ

İYİ Parti Savaştepe İlçe Başkanı Osman Özgür Alaca, “Biz tüm zorlukları aşıp toplumla barışacağız. Toplumla barışık insanların içinde Savaştepe’mizi güzelleştirecek her şeye talibiz” dedi.

4,5 yıldır İYİ Parti Savaştepe İlçe Başkanı olarak görev yapan ve 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde partisinden ilçesine hizmet etmek için belediye başkan aday odayı olmak için hazırlanan Başkan Osman  Özgür Alaca, açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs seçimlerinde Savaştepe’nin 17.6 oy oranıyla İYİ Parti Balıkesir sıralamasında üçüncü ilçe olduğunu belirten Başkan Alaca, ‘Biz çıtayı yüksek tuttuk. Biz Savaştepe olarak kırsalda bazı şeyleri kırmayı başardığımız inancındayım. Çünkü AK Parti'nin en güçlü olduğu yerler kırsal biz insanlara tek tek dokunarak, insanlara tek tek anlatarak 17.6 oy oranına ulaşabildik. Yapılan stratejik hatalar, aday seçimleriyle beraber biraz beklediğimizin altında kaldık.” dedi.

CİDDİ BİR GELİR KAYBI OLUŞUYOR

Savaştepe’nin tarım üzerine kurulmuş sanayisi hiç olmayan bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Alaca, “19 bin dönüm sulanabilir arazimiz var. 37 bin civarında da ekilebilir araziye sahibiz. 18 bin dönüm sulanabilir arazinin 3 bin- 3 bin 500 dönümü tütünlük havzası dediğimiz tütünlük barajından ibaret burası yer altı sulama sistemiyle çalışıyor hakikaten başarılı bir sistem buradaki ürün kriterlerimiz ve yetiştirmemiz gayet başarılı rekoltelerimiz çok yüksek ancak Sarıbeyler, Yeşilhisar ve Savaştepe'nin merkez ovası Sarıbeyler barajından sulanıyor 1983 yılında kurulmuş bir baraj alt yapı sistemimiz var. Tamamen sistem çökmüş durumda ana tarımsal bölgelerimiz burası biz tarımla geçindiğimiz için domates, biber, kuru fasulye gibi üretim yapan bir ilçeydik ama ancak artık sulanamıyor bu sene sulayamadık. Doluluk ile alakalı herhangi bir sıkıntımız yoktu ancak kanalet sistemimiz tamamen felç olmuş durumda. 4 bin dönüme yakın arazi sulanamadı. Ciddi bir gelir kaybı oluşuyor.” diye konuştu.

ARTIK GÖÇ VERMEK İSTEMİYORUZ

Meslek itibariyle bulunduğu bölgeye çok şey verebileceği inancına sahip olduğunu ifade eden Başkan Alaca, “2019'da da bugün popüler olan lavanta, ada çayı, nane gibi tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği gibi büyük bir projeyi insanlarla paylaşmıştım. Bugün görüyoruz ki hakikaten ciddi karları, kazançları olan bir projeydi. Bu trendi biz 2019 yılında seçilmiş olsaydık yakalamış olacaktık. Savaştepe'ye yatırımları çekmek istiyoruz. Çünkü artık göç vermek istemiyoruz. Genç nesil tarımda çalışmak istemiyor. Gençleri burada tutamıyoruz. Onlarda asgari ücrete çalışmak üzere fabrikalara kaçıyorlar. Son 5 sene içerisinde 3 bine yakın göç verdik. Bu Savaştepe için çok ciddi bir rakam onun için acil bir şekilde yatırım çekmemiz gerekiyor. Biz buraya boy boy fabrikalar getirmeyelim ama ürettiğimiz tarımsal ürünleri işleyebileceğimiz fabrikalar getirelim. Tarım ile ilgili fabrikalarımız olsun. Bölgemizde mevcut belediye başkanı bir şeyler yapmaya çalıştı ama öylesine bozdu ki Savaştepe'yi yollarda yürüyemiyoruz. Yapılan yatırımlar için  her zaman teşekkür etmişimdir çünkü kötüleyerek siyaset yapmak benim hiç bir zaman tarzım değildir. Yatırım yapılır ama insanlara işkence olacak yatırımlar yapılmaz. Biz tüm zorlukları aşıp toplumla barışacağız. Toplumun içerisinde olacağız. Biz toplumla barışık insanların içerisinde Savaştepe'mizi güzelleştirecek her şeye talibiz.” şeklinde konuştu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı