Başkan Atabek, "Samimiyetsiz Siyaset gündemi"

Başkan Atabek,

Sivil Toplum Kuruluşlarından Gelen Tepki: "Kapılarımız Açık, Ama Samimiyetsiz İlgiden Dolayı Artık Yeter!"

Sivil Toplum Kuruluşlarından Tepki: “Kapılarımız Açık, Ama Samimiyetsiz İlgiden Dolayı Artık Yeter!..”

Dünya Artvinliler Dernek Başkanı Soner Atabek toplumun yaşadığı ülkenin meselelerine duyarlı, ülkesi için kafa yoran, söylemi değil eylemi önceleyen kesiminin sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösterdiğini belirtti. Derneklerin aktif bir şekilde mahallelerindeki ve sokaklarındaki sorunları en iyi bir şekilde bilen ve onlara çözüm üreten kurumlar olduğunu ifade eden Başkan Atabek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardır dernek binasında düzenledikleri toplantılarda bir araya gelen üyeler, bu sorunları tespit edip sorunlar için çözüm önerileri geliştiriyorlar ve bunları siyasilerle paylaşıyorlar. Ancak siyasilerin bu bilgileri sadece seçim dönemlerinde değerlendirdiği ve seçim sonrasında bir daha bu kapılara uğramadığı gerçeği, bizi ve aynı zamanda toplum için faaliyette bulunan diğer dernekleri de adeta isyan ettirmiş durumda."

Dünya Artvinliler Dernek Başkanı Soner Atabek siyasilerin sivil toplum kuruluşlarını sadece oy potansiyeli olarak görmelerinin, toplumla gerçek anlamda bir bağ kuramamalarına yol açtığını ve bu konuda siyasilerin duyarlı olmayan bir tavır sergilediğini düşünüyor. Seçim öncesinde yapılan ziyaretlerin samimiyetsiz olduğunu savunan başkan, "Siyasiler kapımızı sadece oy almak için çalıyorlar." Seçim bitti mi, bir daha hatırlayan yok. Biz bu tavrı artık kabul etmiyoruz." diyor.

Bu sürecin yıllardır tekrarlandığını vurgulayan başkan Atabek artık bu samimiyetten uzak anlayışı istemiyoruz. Yerel seçimlerden önce radikal bir karar aldıklarını vurgulayan başkan Atabek herhangi bir siyasi parti ve  adaylarını dernek binasında veya farklı platformlarda ağırlamama kararı aldıklarını söyledi.

Önce Samimiyet!

Bu kararın amacı, siyasilerin sadece seçimleri kazanmak için değil, sürekli olarak sivil toplumla diyalog halinde olmalarını teşvik etmek ve samimiyetlerini sorgulamak olduğunu söyledi. "Belki bu sayede siyasiler şapkalarını önüne koyup düşünme fırsatı bulurlar" dedi.

Dernek başkanı, "Kapılarımız herkese açık olmalı, ancak samimiyetsiz ilgiden dolayı artık yeter!" Seçim sürecinde kapımızı çalanlar seçimin ardından da kapıyı çalmalı"

Bu anlayışın toplum nezdinde kabul görmesi amacıyla seçim bitene kadar hiçbir siyasi parti ya da adayla görüşmeme kararı aldık

Samimiyetlerini göstermeleri ve gerçekten çözüm odaklı olduklarını, dernekleri oy olarak görmedikleri bir anlayışa sahip olmalarını arzuluyoruz. Bu bakımdan seçim bitene kadar bu samimiyet testinden geçip geçemediklerini bütün sivil toplum kuruluşlarının görmesi ve siyasilerin bunu anlaması için seçim bitene kadar kapılarını kapattıklarını vurguladı.



Şadiye neşe SUBAŞI
16.12.2023 23:09:37
Çok doğru kararlar almışsınız Başkanım, bende sizin gibi düşünüyorum kesinlikle hiç bir siyasi parti mwnsubunu ne köyümde ne ilçede ne etrafımda görmek istemiyorum. Hangi hizmeti getirdiler 5 yıldırda şimdiki 5 yılda be getireceklerini vaat edecekler. Geçmiş geleceğin aynasıdır...

Mehmet Ertokan
17.12.2023 00:15:55
Değerli Başkanım çok doğru bir karar ve sonsuza kadar sizi destekliyorum. Seçim öncesi varlar seçimden sonra ortalardan kayboluyorlar. Asıl seçimden sonra gelip hizmetleri için dertlerinin, sorunların olup olmadığını sormaları ve çözümleri bulmaları lazım. Bu konuda tutumunuzdan tebrik ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Recep Yılmaz
17.12.2023 13:46:46
Vekalet vererek VEKİL tayin ettiklerinin karşısında ceket düğümleyen ASİLLER ; asil olan kendileri olduğunu fark ettikleri gün problemlerin %70'i çözülür. Sıkıntının ama kaynağı şuursuz,taraflı ve saplantılı ASİLLERDİR. * Ulu TANRI sen gayretkar kardeşimden razı olsun.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı