Başkan Aysan:

Başkan Aysan:

Doç. Dr. Nurettin Öztürk'e ‘Erdek'in Fahri Hemşehrisi' olmak yakışır”





Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı'nın, bir süre önce sitemizde yer alan,   Nurettin Öztürk ve Erdek Belediyesi'ne Bir Öneri” başlığı altında yer alan köşe yazısındaki düşüncelerine katıldığını açıkladı.

Balıkçı'nın, altı yıldan bu yana Zeytinliada kazılarını yürüterek, adadaki çok önemli tarihi ve arkeolojik değerlerin gün ışığına çıkarılmasına önemli katkı sağlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk'e, Erdek'in Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi önerisine yürekten katıldığını vurgulayan Başkan Aysan, şu değerlendirmede bulundu:

Sayın hocamız Öztürk'ün, Erdek'e katkıları unutulmaz. Bu nedenle sayın Öztürk'ün, ilçemizin fahri hemşehrisi ilân edilmesi bana mutluluk verir. Meclisteki AKP grubumuzun da, bu öneriye sıcak bakacağından kuşkum yok. Ancak bilindiği gibi belediye meclisimizde çoğunluk, CHP grubunun elinde. Onların da, Erdek'e değerli hizmetleri geçen bir bilim insanının, ilçemizin fahri hemşehrisi ilân edilmesine karşı çıkacaklarını düşünmüyorum. CHP'li arkadaşlarımızla bu konuyu önceden görüşüp, düşüncelerini aldıktan sonra karar alınmak üzere konuyu belediye meclis toplantımıza getireceğim.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false