Başkan Aysan açıkladı

Başkan Aysan açıkladı

Zeytinliada'nın polikarbonu geldi. Hastaneye diyaliz ünitesi açıldı





Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçeye yaptıkları çeşitli hizmetler hakkında bilgiler verdi.


Zeytinliada ören yerinin turizme açılması için hazırlıkların sürdüğünü vurgulayan Aysan, Adada bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin üstünün kapanması için gerekli olan polikarbon da geldi” dedi. Aysan, polikarbon kaplama işinin bir ay içinde gerçekleştirileceğini , yaz aylarına girmeden adanın arkeopark olarak hizmete gireceğini belirtti.

Apostol'da çalışmalar bitiyor

Tarihi Apostol bölgesinde yeniden düzenleme çalışmalarının tamamlanmak üzere bulunduğuna işaret eden başkan Aysan, şu bilgiyi verdi:

Bu bölgeyi mesire yeri durumuna getiriyoruz. Apostol'a ayrıca bir köy konağı yaptık. Burada, kahvaltı yapma olanağı da bulunacak. Bildiğiniz gibi burada bir de dilek ağacımız yer alıyor. Apostol'un, yeni düzenlemesiyle yöremizde büyük ilgi göreceğine inanıyorum.”

Hastaneye diyaliz ünitesi

Neyyire-Sıtkı Devlet Hastanesi'nde 5 ünitelik diyaliz bölümünü de kurmanın mutluluğunu yaşadıklarına dikkati çeken Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, şunları söyledi:

Hayırsever vatandaşlarımızın da büyük desteğiyle kurulan bu ünitemiz, test amaçlı çalışmalarına başladı. Diyaliz ünitemiz tam kapasiteyle çalışmaya başladığında Erdek merkez, Ocaklar ve Kapıdağ köyleri dahil, 30 dolayında böbrek hastasına hizmet verecektir.”

Doğalgaz konusu

İlçelerine doğalgazı mutlaka kazandırmak istediklerini vurgulayan Aysan, Bu konuda da girişimlerimiz sürüyor. Konuyla ilgili olarak Bandırma'da yapılan bir toplantıya da katıldım” diye konuştu. Aysan, Erdek'e doğalgaz getirilmesi konusuyla Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur ve M. Cemal Öztaylan'ın da yakından ilgilendiklerini belirtti.

Sentetik saha

Erdek 18 Eylül Stadı'nın sık sık bozulan çim zeminini sentetik çim durumuna getirmek amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarının altını çizen Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, şunları söyledi:

Bizim gibi Ocaklar Belediyesi de futbol sahalarının sentetik çim olması için başvurusunu yaptı. Erdek sahasında çok sayıda maç oynandığı gibi Erdekspor'un antrenmanları da burada yapılıyor. Bu nedenle çim, sık sık bozuluyor. Bu nedenle sahanın sentetik çim durumuna getirilmesi son derece gereklidir. Bunun gerçekleşeceğine inanıyorum.”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı