Başkan Aysan Ankara`da,

Başkan Aysan Ankara`da,

Bakanlıklar ve yatırımcı daireler nezdinde bir dizi ziyareti olacak Başkan Aysan Erdek`in ivedi beklentilerini gidermek için kapı kapı dolaşacak.





A
ysan Başkan bu gün Ankara'ya gitti.
Perşembe gününe kadar Ankara'da bulunacak olan Başkan Aysan'ın Ankara gündemi hayli yoğun.

Erdek ile ilgili çok sayıda konu hakkında ilgili bakanlık ve yetkilileri ziyaret edecek olan Başkan Aysan  bir dizi temaslarda bulunacak.

Ankara gündeminin başlıkları ise Erdek'i yakından ilgilendiren konuları içermekte.

İşte gündemden bazı başlıklar;  Kültür ve Turizm bölgesi kapsamında yer alan Erdek,  Kapıdağ ve Çevresi'nin, Turistik tesis ve günü birlik turizme açılacak olan yeni alanlarının tespiti.

Toplu Konutların inşa edileceği bölge, yeni çevre yolunun yapımı ile ilgili planlamalar, yeni konut bölgeleri önerileri, zeytinlikleri koruyarak inşa edilecek küçük konut alanları, Kentsel Gelişim ve Sosyal Altyapı alanlarının belirlenmesi ile ilgili kurumlarla görüşmeler.

Halen Katı Atık depolama tesisinin bulunmayan Erdek'te  katı atıkların depolaması, atıklardan sızan zararlı gazların sulara karışmasının önlenmesi,  Erdek ve Kapıdağ doğasının korunması ve katı atıkların çevreye zarar vermesini önlenmesi için,  Düzenli Katı atık depolama tesisinin yapılması ile ilgili toplantıya katılacak.

Erdek'e Doğal Gaz boru hattının gelebilmesi için BOTAŞ yetkilileri ile görüşecek Aysan,

İnşaatı yeni tamamlanan ancak henüz iç malzemesi ve eğitim araç gereci bulunmayan Anaokulu ve Kreş`in  2.Yarı yılda Eğitim Öğretime başlayabilmesi için gereken görüşmeleri yapacağı öğrenildi.

Projesi onaylanan Erdek Yat Limanı'nın 2012'de yatırım planına alınması için ilgili Bakanlıklarla devam edecek görüşmeler, Hükümetin Erdek'e vereceği parasal yardımlarıyla ilgili bakanlıklarla devam edecek.

Bunlar Başkan Aysan'ın Ankara'ya giderken çantasında götürdüğü çok sayıdaki çözüm bekleyen konudan sadece bir kaçı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli