Başkan Aysan`dan Mustafa Örs haberine açıklama

Başkan Aysan`dan Mustafa Örs haberine açıklama

Başkan Aysan iddialara yanıt verdi. ``Yıllardan beri Erdek Turizm Bürosu'nda duruyor,Eğitimi, Bilgi Birikimi Ne ? Turizme Katkısı Yok, Zararın Çok!...``





Gazetemiz yazarı Önder Balıkçı tarafından kaleme alınıp aynı anda Erdek Doğuş gazetesinde de yayımlanan Mustafa Örs haberine, Belediye başkanı Hüseyin Aysan yanıt verdi``


Başkan Hüseyin Aysan;
Yıllardan beri Erdek Turizm Bürosu'nda duruyor;

Eğitimi, Bilgi Birikimi Ne?...
Turizme Katkısı Yok Zararın Çok!...

Turizm İşletmeciliği'nden Çöp Tenekelerine” başlıklı haberinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Habere Konu olan Mustafa Örs'e ve kamuoyuna bilgilendirme mesajı yayınladı.

Aysan Yaptığı açıklamada;

Erdek Çay Bahçesinin yanında bulunan Turizm Ofisi isimli büfenin, Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sarı (Malum Kişi) tarafından işletilmek üzere Mustafa Örs isimli şâhısa verildiği, aynı şahsın 2009 yerel seçimlerinden Hüseyin Sarı için oy kullandığı için, Benim tarafından bürodan çıkarıldığını, mağdur edildiğini ve geçimini çöp tenekelerinden çöp toplayarak sağladığını belirtmiştir.

Olayın özü şudur;

Söz konusu turizm bürosunun bulunduğu alan İlçemiz Yalı Mahallesi 293 ada, 5 parselde bululmaktadır. Anılan bu parsel Maliye Hazine'sine ait olup 05/05/1942 tarihli ve 2-2/17840 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile askeri hizmetlerde kullanılmak üzere kamulaştırılmıştır.

Bundan önceki yönetim, 10.03.2005 tarih ve 15 sayılı Belediye Meclis Kararı ile burasını Plan Tadilatı yaparak Tören Alanı” olarak kabul etmiştir. Milli Savunma Bakanlığı bu İmar Plan Tadilatı değişikliğinin Belediyemiz tarafından kaldırılmasını ve tekrar eski haline getirilmesini istemiş ve bu istek Malum Kişi döneminde reddedilmiştir.

İşte bu red kararı üzerine Milli Savunma Bakanlığı Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2008/246 Esas ve 2011/225 karar no'lu ilamı ile dava açarak buradaki tüm yapılaşmanın kaldırılmasını istemiş, mahkeme kararına uyularak turizm bürosu ve diğer eklentiler kaldırılmıştır. Erdek Doğuş Gazetesi sözde bu haberin doğruluğu ile ilgili belediyemizden bilgi isteselerdi, olayı tüm gerçekliği ile öğrenmiş olacaklardı. Erdek Belediyesi olarak, biz her türlü bilgi alışverişine, eleştiriye ve öneriye tamamen açığız.

Gelelim Kendini Turizm İşletmecisi olarak Kamuoyuna tanıtan Mustafa Örs isimli zat'a;

Yıllardan beri Erdek Turizm Bürosu'nda duruyor;

Eğitimi, Bilgi Birikimi Ne

Turizme Katkısı Yok, Zararın Çok!...

Turizm bürosu olarak tanımladığı yer sadece turizm büfesidir. Senin Erdek Turizmine bir katkın olamayacağını herkes bilmektedir. Ayrıca pansiyon komisyonculuğu yapmak turizme hizmet anlamına gelmiyor. Erdek'te pansiyonculuk ile geçimini sağlayanlara haksızlık olmuyor mu? Herkes pansiyonuna müşteri bulmaya çalışırken İskele Meydanından Turizm bürosu adı altında Mustafa Örs adlı şahsa böyle bir yer teslim edilmesi, benim turizm anlayışıma tamamen terstir, böylesine hassas ve uzmanlık gerektiren bir işi, eğitimi ile bilgi birikimi olan uzman bir kişi yapmalıdır. Kendi menfaatlerini ön planda tutan (pansiyon komisyoncusu) biri değil.

Kaldı ki, aşağıda oranın kaldırılış şeklinin nasıl ve neden olduğunu yukarıda açıkladım. Benim yalanla ve karalama kampanyaları ile uğraşacak vaktim yok. Mustafa Örs isimli şahıs bir kere dahi bana gelip, yer talep etmemiştir. Bankalarının ATM'lerinin ve lunapark'ın bulunduğu bölgede bir Turizm Büromuz mevcuttur. Neden orası için bir talepte bulunmuyor, çünkü orada pansiyon komisyonculuğu yapamaz. Ayrıca 63 yaşında olduğunu iddia eden bu şahıs, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfından, Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sarı (Malum Kişi) döneminde, düzenli bir şekilde yardım alırken, gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hakkını gasp etmemiş midir?

Bu gün gazetelere yaptığı asılsız açıklamalarla, vatandaşlarımızı yanıltarak, kendini acındırmaya çalışmaktan başka bir iş yapmayan bu zatın sözlerini açıkçası kayda değer bulmuyorum. Malum kişinin Erdek'in turizmini ne hale getirdiği buradan belli, bu Zat gibi kaptı kaçtıcı bir pansiyon simsarına böyle bir yer emanet edilir mi? Bence sorgulanması gereken asıl konu budur, gerisi ise teferruattır. ”dedi.







a a
3.09.2012 03:28:14
başkan doğru söylüyor pansiyon komisyoncusu ne zaman turizmci oldu

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı