Başkan Aysan`dan sitem``Bunun hesabını halk size sorar``

Başkan Aysan`dan sitem``Bunun hesabını halk size sorar``

Başkan Aysan,``20 yıldır bekleyen Kastri sorununu çözüme kavuşturmadığınız gibi, meclis gündemine gelen maddeleri komisyona havale ederek vatandaşımıza 1 ay daha zaman kaybettiriyorsunuz.``




Erdek'te bütçe görüşmeleri ve arka arkaya yaşanan istifaların gölgesinde Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı.


İstifa eden CHP li üye Fatih Payal'ın yerine Mehmet Arslan geldiği mecliste AKP li Turan Gün ile CHP li Mehmet Ali Yağcı mazeretli olarak toplantıya katılmadılar.

Başkan Aysan, istifa eden Fatih Payal'a yapmış olduğu görev ve çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, yeni göreve gelen Mehmet Arslan'a da başarılar diledi.

1.Madde de yer alan İlçemiz Yalı Mahallesi Kastri Mevkii ilave ve revizyon imar planlarında Belediye Meclisinin 05.09.2012 tarih ve 51 sayılı kararı ile onaylanan plan tadilatlarına yapılan itirazlar CHP'li üyelerin oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.

2.Madde de yer alan İlçemiz Narlı Köyü onaylı 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında plan revizyonu yapılması konusu CHP'li üyelerin oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.

3.Madde de yer alan İlçemiz Sahil Mahallesi, Çuğra Mevkiinde 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında plan tadilatı yapılması konusu CHP'li üyelerin oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.

4.Madde de yer alan İlçemiz Alaettin Mahallesi 55 pafta,187 ada,4 parselin şuurlu bulunduğu yol meydan fazlalığının satışı konusunda Meclis üyeleri oy çokluğu ile Başkan Aysan'a ve Belediye Encümen üyelerine yetki verilmesine karar verildi.

5.Madde de yer alan 5393 sayılı Belediye Kanununun 25.maddesi uyarınca Denetim Komisyonu üye seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Denetim Komisyonu Üyeliğine Mehmet Ali Tetik ve Nimet Kalafat seçildi.

6.Madde de yer alan 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca İmar Komisyonu üye seçimi de yine kapalı zarf usulü ile yapılarak oylama sonucunda Halil Aydöner, Kemal Sabri Çağlar ve Aycan Ener seçildi.

İmar Komisyonuna mecliste oy çoğunlunu elinde bulunduran CHP'li üyelerin Mimar olan Melek Decan Erarslan'ın seçilmemesine tepki gösteren Başkan Aysan,``20 yıldır bekleyen Kastri Sorununu çözüme kavuşturmadığınız gibi, meclis gündemine gelen maddeleri de komisyona havale ederek vatandaşımıza 1 ay daha zaman kaybettirmiş oluyorsunuz.``

``Erdek halkı günü geldiğinde elbet bunların hesabını sizden soracaktır. Bizler burada Erdek halkına hizmet için varız. İmar gibi önemli bir konuda görüş aldığınız Mimar olan Melek Hanım'ı komisyona seçmemenize akıl sır erdiremiyorum.`` dedi.


7.Madde de yer alan 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca Plan ve Bütçe Komisyonu üye seçimi de yine kapalı zarf usulü ile yapılarak Mehmet Ali Tetik ve Mehmet Arslan seçilmiş oldu.

8.Madde de 5393 sayılı Belediye Kanunun 23.maddesine dayanarak Başkan Aysan bütçeyi meclise yeniden görüşülmesi için iade etmişti.27 Kasım Salı günü yapılan meclis toplantısında CHP'li üyeler kendi hazırladıkları 2013 yılı bütçesinde yapılan hesaplama hatalarının tekrar görüşülmesi için toplantı başında dilekçe ile itiraz ettiler.

Yapılan itiraz sonucunda yapmış oldukları hatanın farkına varan CHP'li meclis üyeleri Bütçenin tekrar görüşülmesi konusunda talepte bulundular. Yapılan oylama sonucunda 7 Aralık Cuma günü saat:18.00 de toplanmak üzere meclis toplantısına ara verildi.


Ek gündem maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin e bendine istinaden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisli tahsisli spor tesisleri olarak kullanılan taşınmazın süresinin 10.01.2013 tarihinde dolması nedeniyle 10 yıllığına yeniden kiralanması için oy çokluğu ile Belediye Başkanına yetki verildi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı