Başkan Cuma pazarında

Başkan Cuma pazarında

Başkan Tolga Tosun, Edincik Cuma pazarında incelemede bulundu

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Küresel Koronavirüs (Covıd19) etkisi kapsamında ulusal mücadele kriterlerini kurum, kuruluş, cadde ve sokakları dezenfekte etmekle yetinmeyip, açık ve kapalı pazar yerlerini kapsayan özel dezenfekte standları ile pazara gelen vatandaşların tek tek dezenfekte olmasını sağladı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Bandırma Kapalı pazar yerinde başlayan uygulama, Pazartesi, Çarşamba ve Parşembe pazarları yanı sıra bugün açılan Edincik ve 100 yıl Cuma pazarlarında devam etti.

Başkan Tolga Tosun beraberinde Başkan yardımcısı Metin Ok, Meclis üyesi Abdullah Erbay, Edincik Muhtarı Kamil Eryılmaz ve Zabıta müdürlüğü ekipleri pazar girişlerine monte ettikleri dezenfekte stantı ile pazara gelen vatandaşların ellerini dezenfekte etmeleri sağlandı.

Gerek "Evdekal" çağrısı, gerekse vatandaşların bilinçli olarak sokağa çıkmaması sokak pazarlarını olumsuz etkiledi. Pazar yerlerindeki tezgahları sosyal aralığa göre düzenleyen pazarcılar, alış veriş hareketsizliği nedeni ile umduklarını bulamadılar.

Pazara çıkan vatandaşlar ise Koronavirüs kapsamında uzmanlar tarafından tüketilmesi öngörülen meyve ve sebzelerin fiyatlarındaki fahiş fiyatlardan şikayetçi oldukları görüldü.

Portakal-Elma'nın 5 tl olduğu pazarda Kivi 14 tl kadar yükseldi.



Anahtar Kelimeler: Başkan pazarında
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli