Başkan Ergöz, İstifa tasarrufuna açıklık getirdi.

Başkan Ergöz, İstifa tasarrufuna açıklık getirdi.

Kent Konseyin Başkanı Dr. Murat Ergöz; İstifa tek taraflı kişisel bir tasarruf, karara saygı duyarım. Şahsımla ilgili değil.” Dedi.

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Levent Balkış’ın istifasıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

 Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeleri olarak yaklaşık 8 aydır görevde olduklarını belirten Dr. Ergöz konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Sayın Levent Balkış bu süre içerisinde Kent Konseyi'ne önemli katkılarda bulundu. Kent Konseyi'nin yaptığı her etkinlikte büyük emek harcadı. Bunun dışında Bandırma'nın demokratik ve sendikal hayatına da önemli katkılarda bulundu. Bandırma'daki sendikaların oluşturduğu Emek Platformu'nun ortak adayı olarak Kent Konseyi üyesi oldu. Bu güne kadar emeğini Kent Konseyi'nden esirgemedi. Hep beraber çok iyi çalışıyorduk. Kendisi istifaya son birkaç gün içerisinde karar verdi. İstifa gerekçesini benim açıklamam doğru olmaz. Ne Sayın Balkış benimle ne de ben Sayın Balkış ile şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. İstifa başvurusunun benimle hiçbir ilgisi yoktur. İçinde istifa mektubu olduğunu söylediği zarfı kendisi bana teslim etti. Ancak halen bu konuda resmi bir işlem yapılmadı. Kırıldığı noktanın tamir edilebilmesini ümit ediyorum. Şunu belirtebilirim ki siyasetin Kent Konseylerine girmemesi gerekir. Siyaset, Kent Konseyine girerse kendi sorunlarını Konseye bulaştırmaya başlar. Kent Konseyleri sadece daha yaşanabilir kentler oluşturma konusunda ortak akıl ve uzlaşı kültürü çerçevesinde çalışmalıdırlar.  Siyasetçilerin ve siyasi ikbal bekleyenlerin arenası olmamalıdırlar. Ancak o zaman verimli ve bağımsız olarak kentin lehine iş üretebilirler. Sayın Levent Balkış'a emekleri, dik ve onurlu duruşu için teşekkür ediyorum. Kendisine güvenim tamdır.

            Bilindiği gibi Kent Konseyi Yönetmeliği'ne göre, Kent Konseyi genel kurulunda Başkan ve Yürütme Kurulu ayrı ayrı oylanarak seçilirler.  Ayrılan yürütme kurulu üyesinin yerine, yönergemize göre genel kurulda yeni yürütme kurulu üye seçimi yapılır. Ben, Bandırma Kent Konseyi Başkanı olarak görev sürem boyunca Bandırma Kentine hizmet etmeye devam edeceğim. Belediye ile Kent konseyi ilişkisini bir odaya ve bir anahtara sıkıştırmanın Bandırmamıza fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Bunları aşıp daha yaşanabilir, daha huzurlu, daha güzel ve nitelikli bir Bandırma Kentimiz için hep beraber çalışmamız gerekiyor. Erdem ÖZCAN



Yakup
4.03.2020 20:14:54
Kent konseyine siyaset girmesin diyorsunuz ama sonuna kadar buram buram siyaset kokuyorsunuz. İstifa eden arkadaş doğru karar vermiştir. Sürekli engellenmekte ve söylemleri yok sayılmaktadır.

Yakup
4.03.2020 20:14:57
Kent konseyine siyaset girmesin diyorsunuz ama sonuna kadar buram buram siyaset kokuyorsunuz. İstifa eden arkadaş doğru karar vermiştir. Sürekli engellenmekte ve söylemleri yok sayılmaktadır.

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli