Başkan Eyüp İl; "Esnaf Kefalet yönetimi keyfi uygulama yapamaz."

Başkan Eyüp İl;

Başkan Eyüp İl, "Bandırma Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimi kişiye özel uygulamanın sorumlusudur."

Bandırma Elektrikçiler ve Elekronikçiler Odası Başkanı Eyüp il bir süre önce yapılan genel kuruluna başkan adayı olduğu Bandırma Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetiminin keyfi uygulamada bulunduğunu iddia etti.

Başkan Eyüp İl, Odasına kayıtlı (e) ticaret sahibi Oğuz T'nin küçük esnaf statüsünde tüm yükümlülüklerini uygulamasına rağmen, Ortak olup, kredi kullanmak istediği Bandırma Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinden olumsuz yanıt aldığını açıkladı.

Bandırma Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetmeliğinin yönetim kurulu'nun keyfi uygulaması ile yönetildiğini kaydeden Başkan Eyüp İl, "Türkiye'de 1070 adet "Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi" var. Hepsinin uygulaması kanun ve tüzükle belirlenmiş. Hiç bir koopratifin bir başka koopratiften farklı kişisel insiyatif kullanma lüksü yoktur. Oğuz T. arkadaşımız tüm vecibelerini yerine getirmesine rağmen Koopratife yaptığı ortaklık başvurusu değil görüşülmeye açılması, koopratif personeli tarafından başvurusu dahi kabul edilmemeştir.

Konuya ilişkin gerekçenin tarafına bildirilmesi için gerekli yazışmayı yaptım yanıt bekliyorum. Bandırma Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin başvurusunu dahi kabul etmediği esnaf arkadaşımız aynı ilçenin Edincik Koopratifine giderek ortak olmuş, kredi hakkını kullanmış ve işini gücünü arttırmıştır." dedi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli