Başkan Eyüp İl’den istifa açıklaması

Başkan Eyüp İl’den istifa açıklaması

Elektrikçiler Odası Başkanı Eyüp İl Esnaf Kefalet Kooperatif denetim kurulundan istifa etti

Bandırma Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Eyüp İl, Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi denetim kurulundan istifa etti.

İl, 2015 yılından beri sürdürdüğü denetim kurulu üyeliğinden istifa nedenini şöyle açıkladı:

“6 yıldan beri bu görevi sürdürüyorum. Kooperatifimizin ana sözleşmesi gereğince denetim kurulu olarak beş kişiden oluşan yönetim kurulu toplantısına katılma hakkımız var, ancak oy kullanma hakkımız yok. Yani bu toplantılarda sadece gözlemci konumunda bulunabiliyoruz. Tabii ki bu toplantılarda yönetim kuruluna önerilerde bulunma hakkımız var. Ancak bu önerilerimizin dikkate alınmadığını gördük. Bandırma kooperatifimizden 400 dolayında ortağımız, bizden ayrılarak Edincik Kooperatifi’ne geçti. Çünkü bizim kooperatifimiz, ortaklarına kredi verirken büyük güçlükler çıkarıyor. Edincik Kooperatifi ise aynı ana sözleşmeye bağlı çalışıyor. Ancak ortaklarına çok daha rahat bir şekilde kredi veriyor. Şimdilik 400 olan Edincik’e geçen ortak sayımızın daha da artmasından endişe ediyorum. Düşünün ki, Edincik’teki Esnaf Odası’na kayıtlı sadece 170 esnaf varken, Edincik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin üye sayısı 500’ü aştı. Ne yazık ki Bandırmalı esnaf, Edincik’i tercih etmeye başladı. Bandırma kooperatif yönetiminin bu tutumunun değişeceğine umudumu kaybettiğim için 18 Şubat 2021’de denetim kurulundan istifa ettim.”

Bandırma kooperatifinin 1388 ortağından 1100 dolayındaki ortağın kredi kullandığına işaret eden İl, “Ancak ortak, istediği kredinin çok altında kredi alabiliyor. 2015 yılında kullandırılan kredi 30 trilyondu. Plasmanın çok artmasına karşın halen kullandırılan kredi 76 trilyondur. Kooperatifimizin kredi takip oranı sadece yüzde 1’dir. ” dedi.

ODA HAKKINDA BİLGİLER

Bandırma Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, 1986 yılında kurulan Odalarının, Bandırma’da en son kurulan Oda olduğuna dikkati çekerek, “Halen 19 meslek grubundan 302 üyemiz var. 2002 yılından beri başkanlık görevimi sürdürüyorum” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle diğer sektörlere göre daha az etkilendiklerini belirten İl, “Salgından en çok kahveci ve lokantacı esnafı etkilendi. Bizim etkilenme oranımız ise yüzde 35’ler dolayındadır. Birçok işlerimizi e-ticaret aracılığıyla yapıyoruz. Artık alışveriş kültürü elektronik ortama kaydı. Geçen yıl 275 üye sayımız şu anda 302’ye yükseldi” dedi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Başkan istifa açıklaması
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli