BAŞKAN KILIÇ, "BAŞARMAK İÇİN HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİN"

BAŞKAN KILIÇ,

Edremit belediye başkanı Av. Tuncay Kılıç Hedef dershanesi öğrencilerinle söyleşi yaptı.








Öğrencilerin soruları tek tek cevaplayan başkan Kılıç öğrencilerden tam not aldı.

Başkan Kılıç öğrencilere ilk işiniz ilk başta hedef koymaktır, bunun için hedeflerinizden her ne olursa olsun vazgeçmeyin dedi.

Öğrencilik zamanında anılarını anlatan Kılıç öğrencilik yıllarının değerini bilin bugünler bir daha asla geri gelmez çalışmak hedefin vazgeçilmez unsurudur dedi.
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kılıç Başkanlık ile Avukatlık arasında ne farkın olduğunu anlattı.

Kılıç ``Avukatlık benim mesleğim onur ve gurur duyuyorum, fakat Belediye Başkanlığı yapmak devletime karşı olan borcumu ödemektir. Bana ilkokulu, ortaokulu, liseyi ve üniversiteyi devlet okuttu, onun için devletime hangi görevde hizmet ederim diye düşünürken  Allah bana bu görevi nasip ederek devletime karşı borcumu ödemeyi nasip eğledi.`` dedi

Başkan Kılıç ``Hiç bir zaman bir takımın ilk 11`ni sayamam çünkü bunlar boş iş her zaman kendi işimi yaparım kendi işimde başarılı olmaya çalışırım  bana ve aileme futbol veya basketbol takım kadrosu bir şey vermez sadece onları boş zamanlarımda izlerim.`` dedi.

``Ailem ve öğretmenler her zaman benim için ilk sıradadır. Öğretmenlerinizi her zaman sayın ve sevin benim yaşlarıma geldiğinizde onların ne kadar faydalı bir iş yaptığını göreceksiniz. Allaha dua edin ve çalışın`` dedi.

Edremit ilgili soruları değerlendiren Başkan Kılıç, ``Balıkesir ve Çanakkale şehrinde bizim gibi kültür sarayı yok, Türkiye'nin en büyük amfi tiyatrosu yok bunları neden mi yaptım diye sorarsanız, Tabiatta boşluğu doldurmak vardır. Siz kültürel ve sosyal faaliyet içerisinde olmazsanız meydanları asalaklar, boş işlerle uğraşanlar ve it uğursuz doldurur.`` dedi.

Öğrencilerin bir başka sorusuna ``Edremit Belediye Başkanlığından başka devlet kademesinde görev yapmak istermisiniz?`` sorusuna, ``Ben Devletim ve milletim için her zaman göreve hazırım,halkım bana ne görev verirse yaparım`` dedi.

Başkan Kılıç şimdiki seçim kurallarını eleştirerek ``Balıkesir'den 8 millet vekili seçiliyor, bunları parti başkanları seçiyor, neden 8 kişiyi parti başkanları değil de halk seçmiyor. Listeye kimler girmek isterse parti tarafından girsin halk kimi isterse onu seçsin mesela 40 kişi bir adaysa 40 kişinin ismini listeye koysunlar halk kimi isterse milletvekili o olsun sonra bu 40 kişinin oyları toplanıp partinin oy oranına eklensin merkezci siyaset değil halkçı siyaset yapalım`` dedi.

Başkan Kılıç sınava hazırlanan öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını bitirdi.
Başkan Kılıç yarışmada birinci ve ikinci olan öğrencilere hediyeler verdi. Başkan Kılıç`a söyleşi için hedef dershanesi kurucusu üyesi Ahmet Eral ve öğretmenler çiçek vermek üzere Başkan Kılıç`ın oğlu Osman Kılıç`a vererek Kılıç`a jest yapmış oldular.
Kurucu üye Ahmet Eral Başkan Kılıç`a hizmetlerinden ve seminer`den dolayı teşekkür etti.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı