BAŞKAN KILIÇ`A TAHLİYE

BAŞKAN KILIÇ`A TAHLİYE

Edremit Belediyesi ve bağlı kuruluşu Ed-Bel Şirketine yönelik 1 Ekim 2012`de yapılan operasyon kapsamında tutuklanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile birlikte 3 tutuklu da tahliye edildi.






Edremit Belediyesi ve bağlı kuruluşu Ed-Bel Şirketine yönelik 1 Ekim 2012`de yapılan operasyon kapsamında tutuklanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile birlikte 3 tutuklu da tahliye edildi.


Edremit ilçe Belediyesi ve bağlı kuruluşu Ed-Bel Şirketine yönelik Edremit Cumhuriyet Savcılığı, 1 Ekim 2012 tarihinde rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve 3628 Sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu`na muhalefet suçları dolayısıyla Edremit Belediyesi`ne Beyaz Sayfa Operasyonu” düzenlemişti. Yapılan operasyon kapsamında tutuklanan ve yaklaşık 7,5 aydır Kepsut F tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile birlikte Ed Bel Müdürü Hasan Tunceli, Ed Bel Müdür Yardımcısı Mustafa Erol ve İşadamı Remzi Akın Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tutuksuz yargılanmaları kararı ile tahliye edildi.

Edremit Belediyesine yönelik "rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu`na muhalefet" iddialarıyla açılan ve Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonunda devam eden mahkemeye basın mensupları alınmazken, sanıkların aileleri yanı sıra avukatları katıldı.

Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada savcının mütalaasında 4. Yargı Paketi kararlarına göre tutukluluk hallerinin kaldırılıp tahliye edilmelerini istemesi üzerine Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile birlikte Ed Bel Müdürü Hasan Tunceli, Ed Bel Müdür Yardımcısı Mustafa ve İşadamı Remzi Akın'ın tahliye kararı çıktı. Mahkemenin tahliye kararını açıklaması üzerine aile yakınları ve dava nedeniyle katılanlar arasında sevinç yarattı.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın ailesi ve çocukları arasında sevinç gözyaşı dökence duygusal anlar yaşandı.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya katılan ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın ailesi ve çocukları ile görüşen, rahatlatıcı bir haber aldıklarını ifade eden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Gözünüz aydın. Karar güzel. Sonra konuşacağım” derken Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar'da tutuksuz yargılanma kararına sevindiklerini verilen karar sonrası çok sevinçli olduğunu açıkladı.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi`nde gerçekleşen duruşma sonrasında gözler, ‘Örtülü Ödenek Davası` olarak söylenen ve Tuncay Kılıç`ın ikinci tutuklama kararı almasını sağlayan dava için Başkan Tuncay Kılıç`ın avukatlarının Edremit Adliyesi Nöbetçi Mahkemesi`ne dava ile alakalı tutuksuz yargılama yapılmasına dair istek dilekçesi verdikleri öğrenildi. Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç`ın tahliye edilmesi, Nöbetçi Mahkemenin önümüzdeki günlerde vereceği karara bağlı olduğu açıklandı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı