Başkan Köse;"Bizi silah kullanmaya mecbur etmeyin"

Başkan Köse;

Kapıdağ'da konuşlanmış 6 ARI kolonisinden 30 bin liralık Kovan çalındı

Balıkesir İli Arıcılar Birliği Güney Marmara Koordinatörü Hüseyin Köse son günlerde Kapıdağ'da meydana gelen Arı Kovanı hırsızlıklarına karşı radikal önlemler almak durumunda kaldıklarını açıkladı.

 

Başkan Köse, Kapıdağ Jandarma bölgesinde yer alan 6 ayrı Arı kolonisinden 70 kovan'ın kimliği mechul kişi veya kişilerce çalındığını, Ekonomik karşılığı 30 bin lira olan kovanların bulunması için gerek birlik olarak, gerekse Jandarma tarafından bulunması için tahkikatı sürdüğünü açıkladı.

Başkan Köse, "Bala yatkın vadilerde konuşlanan arı kovanları ürün hasadına gelinen bu günlerde mechul kişi veya kişiler tarafından çalınarak yıl boyu sarf edilen emek ve çabaların boşa gitmesine neden olunmaktadır. Birlik olarak aldığımız önlemler doğrultusunda çalma arı'nın çalınması kadar nakliyesini yapan ve satın alanda aynı suçun ortağıdır. Kaldı ki hasat dönemi dolayısı ile yakım mecralarda konuşlanan kovanlar, sahipleri tarafından nöbetleşe beklenmeye başlanmış ve her arı sahibi kanunun kendisine verdiği yetki çerçevesinde ruhsatlı silaha sahiptir."

"Bu anlamda yaşanabilecek istem dışı olayların sorumlusu arı sahibi değil, mala tecavüze yeltenen hırsızlık zanlısı olacaktır. Tüm bu önlemlere ek olarak Kapıdağ'da ilçe Ziraat odası ve Çiftçi Malları koruma başkanlığı ile yapılan mutabakat sonucu, denetim ve kontrolların yanı sıra hırsızlıkları tespit edecek ortak termal kamera projemiz hayata geçirilmiştir." dedi.

Güney Marmara Arıcılar Birliği Başkanı Hüseyin Köse, hırsızlık olaylarına karşın yaptığı açıklamada, Balıkesir'de faaliyeti olan tüm arıcıların Birliğe üye olduklarını, birlik tarafından menşei bulunan arıların gayri meşru mecrada alınıp satılmasının suç olduğu gibi, Birlik üyesi arıcıların insan yaşamında büyük önemi bulunan ucuz BAL üretimindeki çabalarının, hırsızlıklar nedeni ile rekolte kaybına uğraması pazar ve piyasayı da etkilediğini açıkladı.



Anahtar Kelimeler: Başkan ;" silah kullanmaya mecbur etmeyin"
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli