Başkan, Mirza`dan Engellilere mesaj

Başkan, Mirza`dan Engellilere mesaj

``Engelli-engelsiz tüm yurttaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunlarının çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sunulması ile olanaklıdır.``

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA’NIN “03 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” MESAJI…

Yarınlarına güvenle bakabilen, mutlu ve huzurlu bir toplum yapısına ulaşılmasının öncelikli koşulu; engelli-engelsiz tüm yurttaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunlarının çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sunulması ile olanaklıdır.

Her alanda çağdaşlığı amaç edinen ülkemiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak engelli yurttaşların beklentilerini karşılayacak, üretkenliklerini ve yaratıcılıklarını harekete geçirecek, gereksinimlerini karşılama ve sorun çözme yeteneklerini artıracak olanakları sunmak zorundadır.

Yaşadığımız toplumda dezavantajlı olarak yer alan engelli yurttaşlarımızın haklarının korunması ve sosyal yaşama daha etkin adapte olmalarını sağlamak için pozitif bir ayrımcılık gerçekleştirilerek, yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Toplumda engelli bireyler ciddi bir çoğunluk oluşturmakta, kendi iç dünyalarında ve aile çevresinde bu durumun neden olduğu sorunlarla boğuşmaktadır. Bu yaşama tutunma savaşında toplumun her kesimi engellilere her türlü desteği ve katkıyı sağlamak zorundadır. Çünkü her sağlıklı insan aynı zamanda bir engelli adayıdır.

Bir insanın engelli olması o insanın tercihi değildir. Unutmamalıyız ki, engelli olmak doğuştan olduğu gibi sonradan da herhangi bir hastalık ya da kaza sonucu gerçekleşebilecek bir durumdur. Bu noktada engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümü için devletle birlikte toplumun bütün kesimlerinin ortak hareket ederek gerekli çözümlerin üretilmesi sağlanmalıdır.

Bandırma Belediyesi olarak Engelli vatandaşlarımızın İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal ve kültürel hayatta da en doğal hakları olan daha aktif bir yaşam sürmelerine olanak sağlayan birçok hizmet ve uygulamayı gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu amaçla Belediye bünyesinde oluşturduğumuz engelliler masası, bu konudaki en önemli gücümüz oldu. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümüne ve onlara yol gösterme konusunda başarılı çalışmalar yerine getirildi. Ayrıca fiziki şartların iyileştirilmesi için kent genelinde farklı birçok çalışmaya imza atıldı. Kaldırımlara yapılan rampalarla birlikte görme engelli vatandaşlarımız için yürüme yolları yapıldı, işaret dili ve KPSS kursları açıldı. Ritm gurubu ve engellilerimizin oluşturduğu koromuzun gösterileri, onlara inanılmaz bir özgüven kazandırdı. Engelli vatandaşlarımızın evlerinde hapis olmamaları ve sosyal hayatta var olmaları için çok sayıda akülü araç ve tekerlekli sandalye yardımı gerçekleştirildi.

Şunu belirtmeliyim ki, Önce İnsan diyerek yerine getirdiğimiz sosyal sorumluluklarımızı kararlılık ve samimiyetle yapmış olduğumuz çalışmalardır. Onlar için ne yapsak azdır.  Bundan sonra da ele ele bütün engelleri aşmaya ve bu çalışmalarımızı daha ileriye taşımaya kararlıyız.

Engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını hiçbir zaman unutmadan, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanarak, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde tüm yurttaşlarımıza esenlikler diliyor, saygılarımı sunuyorum.

                                                    Dursun MİRZA                                                    Belediye Başkanı

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli