Başkan Panç, Zeytinciyi dinledi.

Başkan Panç, Zeytinciyi dinledi.

Edincik'te Zeytin üreticileri ile bulunan CHP ilçe Başkanı Panç, girdi maliyetleri karşısında birlik fiyatının eridiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü, İlçe Başkanı Dr.Selim Panç ,Meclis Üyesi Abdullah Erbay, Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Edincik Mahallesinde zeytin üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Panç burada yaptığı açıklamada yeni hasat döneminin hayırlı ve bereketli olmasını dilediğini, fakat zeytin üreticisinin çok dertli olduğunu gördüklerini söyledi.

Başkan Panç; Üreticiler geçtiğimiz hasat dönemine göre ilaç, mazot, gübre gibi girdi fiyatlarının en az iki kat arttığını belirterek atalarımızdan kalan zeytin ağaçlarına bakamaz duruma geldik. Bunun üzerine iklim değişikliğinden yağmurların az yağması ile birlikte zeytin rekoltesi de düştü. Üreticinin çok zor durumda olduğunu, mutlaka girdi maliyetlerini azaltılması gerektiği ve devlet desteğine ihtiyaç olduğunu, fakat bunu göremediklerini söyledi.

Bu şekilde devam ederse  zeytin  üretimin  her geçen yıl daha da azalacağına dikkat çekti.



Anahtar Kelimeler: Başkan Zeytinciyi dinledi.
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı