Başkan Pekel`den Çanakkele mesajı

Başkan Pekel`den Çanakkele mesajı

``Çanakkale Zaferi, Türk Ulusunun en önemli destanlarından biridir.``

Tarihin akışıyla birlikte bir Milletin kaderini değiştiren ve dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, Türk Ulusunun en önemli destanlarından biridir.

Laik Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte Emperyalizme karşı kazandığı bu destansı zafer, Türk Ulusunun bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.

Çanakkale Cephesi`ndeki üstün başarılarıyla herkesin sevgi, saygı ve övgüsünü kazanan Mustafa Kemal, böylelikle büyük bir komutan ve önder olarak yakın gelecekte Türk ve dünya tarihinde oynayacağı rolün işaretlerini vermiştir.

Mustafa Kemal`in Çanakkale`deki başarılarını gören Türk Ulusu, Kurtuluş Savaşı sırasında O`nun çevresinde birleşmiş, yurdunu, bağımsızlığını, birlik ve bütünlüğünü korumak için verdiği savaşımla, yeni bir destan daha yazmış, şanlı geçmişine altın bir başarı halkası eklemiştir. Atatürk`e inanmanın ve güvenmenin Ulusumuz için en büyük ödülü, bağımsız yurt toprakları üzerinde kurulan laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla yükselen Laik Cumhuriyetimize aynı ruh ve anlayışla sahip çıkmak, onu gelişen ve değişen dünya üzerinde hak ettiği konuma taşımak ve yüceltmek bizlerin birinci vazifesidir.

Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır.

Bugünlere gelmek için ödediğimiz bedelleri anımsadığımız, üzüntü ve gururu bir arada yaşadığımız Şehitler Günü`nde, Yüce Önder Atatürk`ü, silâh arkadaşlarını, ülkesi ve Ulusu için canını veren tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyorum.

                                              Sedat PEKEL                                                  Belediye Başkanı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli