Başkan Pekel`in Bayram mesajı

Başkan Pekel`in Bayram mesajı

Ulusumuzun ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL’İN “KURBAN BAYRAMI” MESAJI…

Toplum yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı özel günlerdir.

Bayramlarda, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız.

Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak yaşamın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde anımsamalıyız. Hoşgörü, barış, kardeşlik ve dayanışma ortamının, sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız.

Bayram günlerinde daha da ön plana çıkan bu düşünceler ve güzel temennilere karşın, dünyamızda ve ülkemizde acı ve gözyaşı bitmiyor. Savaşlar, masum insanları yaşamdan koparıyor. Birçoğunu da çok farklı acılarla baş başa bırakıyor. Yaşamın en masum değeri olan çocukların gülümsemesine izin verilmiyor.

Böyle bir dünyayı hiçbirimiz istemiyoruz. O zaman Bayram günlerinin bize sunduğu barış, sevgi ve kardeşlik ikliminden en güzel biçimde faydalanalım. Sevgimizi ve yüzümüzdeki gülümsemeyi kimseden esirgemeyelim. Çocukları sevindirelim, büyüklerimizin gönüllerini alalım. Derdi ve sıkıntısı olanlara destek olalım. Paylaşalım, birbirimize sıkıca kenetlenelim. Dargınlıkları, düşmanlıkları unutalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, acı ve üzüntülerin sonlandığı, dostluk, barış ve kardeşlik dolu bir geleceğe ilk adım olması dileğiyle Bandırma’lı hemşehrilerimin, ulusumuzun ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false