Başkan Sarı Muhtarlara seslendi

Başkan Sarı Muhtarlara seslendi

"Birileri gelir gider, geride kalan hep enkazdır."

Erdek Belediye Başkanaı Mim. Hüseyin Sarı 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerinde 4 kez Erdek Belediye başkanı olmasına karşın, hakkında bulunan dava nedeni ile görevine başlayamaması, Şubat ayında devir aldığı görevinde Mart ayında Koronavirüs olumsuzluğu ile mücadelenin başlaması ve 3 ay'a yakın devam eden Pandemi süreci dolayısı ile bir araya gelemediği Muhtarlar ile bugün makamında bir araya geldi.

Başkan Sarı, öncelikle 2009-2014 yıllarında Erdek Belediyesinin düşürüldüğü borç batağı, ardından 6 yıl önce uygulanan Büyükşehir oluşumu ile azalan gelir kalemlerinin getirdiği olumsuzluğa rağmen, Belediye'nin gelir-gider bütçesini sağlıklı yapıya kavuşturduklarını, bunun yanı sıra yapısal beklenti içindeki hizmetleri gerçekleştirmek adına verdikleri çabanın küçümsenmeyecek seviyede olduğunu, herşeye rağmen mağduriyet edebiyatı yapmadan imkanlar dahilinde hizmet vermenin çabası içinde olduklarını söyledi.

Çeltikçi Muhtarı Ali Kahya'nın mazereti dışında tüm Muhtarların hazır bulunduğu koordinasyon toplantısında yaz sezonunun bir numaralı beklentisi, çöp toplama hizmetinin aksamaması için tüm muhtarların belediye adına traktör-remork ve çöp toplama personeli temin etmeleri noktasında mutabık kalındı.

Başkan Mim. Hüseyin Sarı, yeni seçilen muhtarlara dosya haline getirdiği yetki ve sorumluluk paylaşımını içeren yasayı dağıttı ve neyim kimden isteneceği hakkında bilgi sahibi olmalarını istedi ancak, Büyükşehir ile protokol imzalanmadığı halde, Yetkisi Büyükşehirde olan Defin işlemleri, bazı bozuk yolların tamiri ve haşere ile mücadelede ilaçlama işleminin Erdek Belediyesi tarafından yapılacağını, bedelinin bilahare Büyükşehir'den yargı yolu ile tahsil edileceğini söyledi.

Başkan Sarı, Gerek Erdek belediyesinin, gerekse Mahalle Muhtarlıklarının hizmet makamı olduğunu, bu anlamda beklentileri siyasi görüş ve düşünceye göre yorumlamak, ötelemek gibi bir düşünceleri olmadığını, Muhtarlarında bu düstur ile hareket ederek önlerinde bulunan süre zarfından öncelik konumuna göre beklentileri karşılamak istediklerini söyledi.

Bazı muhtarlar sahillerin muhtarlıklar tarafından kullanımı, çadır ve otopark gibi ihtiyaçların karşılanması adı ücretlendirme yapma talepleri karşısında, başkan Cuğra plajı hariç tüm sahil ve dolgu alanlarının tasarrufunun Büyükşehir'e ait olduğunu, Büyükşehir'den alınacak izin ile böyle bir tasarrufta bulunulabilceğini açıkladı.

Başkan Sarı devam eden doğalgaz çalışmaları, başlayacak Baski kanalizasyon projesi ile Erdek'te devam eden çalışmalar ile Ocaklar'da başlayacak Doğal gaz çalışmaları nedeni ile bir süre daha kazı çalışmalarından kaynaklanacak olumsuzluktan birlikte etkileneceklerini, Örneğin bugünkü zorunluluktan kaynaklandığı için asfaltladıkları Hükümet caddesinin bir süre sonra yeniden kazılacağını vurguladı.

Başkan Sarı, Doğalgaz'ın gelecekteki koordinatları noktasında ise Tatlısu, Karşıyaka ve Narlı için 2013'ü işaret etti.



Anahtar Kelimeler: Başkan Muhtarlara seslendi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli