Başkan Sarı teşekkür etti.

Başkan Sarı teşekkür etti.

Erdek Kadın Dayanışma platformu COVID-19 ile mücadele sürecinde maske üreterek büyük sempati toplamıştı.

Geçtiğimiz Mart ayının 2 haftasında başlayan olağan dışı önlemler paketi içinde, toplumsal ihtiyaç duyulan maske konusunda yaşanan sıkıntı nedeni ile oluşturulan "Erdek Kadın Dayanışma platformu" zaman mefrumu gözetmeksizin ürettikleri Koronavirüs maskeleri ile Erdek'in beklentilerini karşıladılar.

Erdek Sahil Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan'ın girişimleri ile oluşan "Erdek Kadın dayanışma platformu" yaşanan olağan üstü günlerde taşın altına el koymaktan çekinmezken, bazı çevreler düşüncenin siyasi sempati toplamaya yönelik olduğu gerekçesi ile ulvi çabayı engellemek istedi.

Önlerine çıkan engelleri, doğru hamlelerle aşan Kadın Platformu, ortaya koydukları ısrarlı çalışmayı hiçbir beklenti gözetmeksizin emeklerinin karşılığı olarak tüm Erdek'in maske ihtiyacını karşıladılar. Yer ve malzeme teminini karşılayan Erdek belediye başkanı Mim. Hüseyin Sarı sadece ihtiyaç duyulan malzemeyi karşılamaktan öte etkin olmazken, Erdek Kadın Dayanışma platformu topluma doğrudan dokunan mahalle muhtarları başta olmak üzere tüm Erdek'in ihtiyacını karşıladılar.

Sıradan ev dikiş makineleri ile yapılan çalışma zaman zaman makinelerin kifayetsiz kalması, arıza yapması, arıza ve bakım ücretlerinin kendileri tarafından karşılanması, dahası bu ulvi çalışma için zamanlarını ayıran Erdek Kadın Dayanışma Platformu 1 Haziran kontrollü normalleşme günü dolayısı ile Başkan Mim. Hüseyin Sarı'yı makamında ziyaret ederek kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

Normal maske üretimi yanı sıra üretimi serileştirerek baskılı maske üretimine geçen Erdek kadın Dananışma platformu yeni konsep Ayyıldızlı ve Atatürk imzalı maskelerden başkan Mim. Hüseyin Sarı'ya da taktılar.

Başkan Sarı, "Olağan üstü bir performans ile oluşturulmakla kalmayıp, özverili bir çalışma ile maske beklentisine yanıt veren Kadın Platformu üyelerine tek tek teşekkür ediyorum. Böylesine bir zamanda hem virüs korkusu, hem zaman kaybı, hemde kendi ailelerinden fedakarlık ederek maske üretimine zaman ayıran tüm Kadın Dayanışma Platformu üyelerini kutluyorum. Ortaya koyduğunuz bu çaba birçok kentte örnek alındı." dedi.

Erdek Kadın Dayanışma Platformu sözcüsü Semra Baycan, bugüne dek gerçekleştirilen çalışmanın, bundan sonrada devam edeceğini, maske üretin konseptinin ise talep yönünde olacağını açıkladı.



Anahtar Kelimeler: Başkan teşekkür .
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli