Başkan Sezer Şen, "Kadın'ın adı yoktu"

Başkan Sezer Şen,

İyi Parti Marmara İlçe Başkanı Mali Müşavir Sezer Şen, 5 Aralık, Kadınlara seçme, seçilme haklarının verilmesinin 87. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

İyi Parti Marmara İlçe Başkanı Mali Müşavir Sezer Şen, 5 Aralık, Kadınlara seçme, seçilme haklarının verilmesinin 87. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

İyi Parti Marmara Adalar İlçe Başkanı Mali Müşavir Sezer Şen, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Lideri, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı olmayan Kadınların hem Dünya'da, hem Türkiye Cumhuriyetinde birey olmalarını sağladığı için kendisini birkez daha minnet, sayğı ve şükran ile andıklarını açıkladı.

İyi Parti Marmara Adalar İlçe Başkanı Mali Müşavir Sezer Şen;

"Türkiye'mizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı pek çok ülkeden önce tanınmış olup 3 Nisan 1930 tarihinde belediyelerde, 26 Ekim 1933'te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde, 5 Aralık 1934 tarihinde ise milletvekili genel seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Bu nedenle, 5 Aralık 1934 tarihinden itibaren Kadın Hakları Günü olarak kutlanılmaktadır."

"Mustafa Kemal Atatürk, 1925'te Kastamonu'da yaptığı konuşmada şöyle der: "Toplumu kalkındırmak istiyorsak izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır, o da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadını bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapmakla olur." Bu beyanıyla kadın-erkek eşitliği ilkesini açıkça ortaya koyan Atatürk, Birleşmiş Milletlerin yirmi yıl sonra kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1 ve 2'nci maddelerinde ifade edilen ilkeleri çok daha önce dile getirmiştir."

"Kadın,  insanlığın, medeniyetin aynasıdır. Bir toplumun medeniyetinin yüceliği kadına verdiği önem ve değerle ölçülür. Bu bağlamda çağlardır adı olmayan kadının aslında bir adı vardır. O da "İnsanlık"tır. Kadın insandır. Kadın'dan var olan da insanoğludur. İnsan kendine ve insanlığa düşman olabilir mi? Düşüncenin cinsiyeti yoktur." 

Doğruların da…
Toplumun yarısını oluşturan biz kadınların ihmal edildiği ve dikkate alınmadığı hiçbir çalışmanın başarı şansı yoktur.

Peki…. KADINLAR NE İSTİYOR?

1- İş hayatında olsun, toplumsal hayatta olsun sırf cinsiyetleri dolayısıyla aşağılık söylemlere maruz kalmak istemiyor. KADINLAR ÖZGÜRLÜK İSTİYOR!

2- Taciz ve Tecavüzcülerin “Eteği kısaydı”, “Bana gülümsüyordu”, “Tahrik edici davrandı” gibi sebeplerle tahrik indirimi verilmesini istemiyor. Suçlarının cezasının  caydırıcı olmasını istiyor ve en önemlisi İstanbul Sözleşmesi gibi kadın haklarını gözeten hukuksal düzenlemelerin kullanılmasını istiyor. KADINLAR ADALET İSTİYOR!

3- Cinsiyet eşitliği raporuna göre; Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'nde Türkiye 156 ülke arasında 133. sıraya geriledi. KADINLAR EŞİTLİK İSTİYOR!

4- Ülkemizde ve dünyada kadınlar, erkekler  özellikle eşleri /partnerleri tarafından şiddete maruz kalıyor ve çoğunlukla cinayet ile sonuçlanıyor. KADINLAR ARTIK YAŞAMAK İSTİYOR!

Siyasette ve İş alanında aktif rol alan bir kadın olarak,  bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın,güçlü olmalarını, kadın olmanın muhteşemliğinin farkına varmalarını, hayatın her alanında bilgi,beceri,aklıyla yer alıp kendilerini ispat etmelerini  diler, bu anlamlı günlerini en kalbi duygularımla kutlar;  sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. 
                                              İYİ Parti Marmara İlçe Başkanı Sezer ŞEN



Anahtar Kelimeler: Başkan Sezer "Kadın' yoktu"
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı