Başkan Tosun, Edinciklilere seslendi

Başkan Tosun, Edinciklilere seslendi

Konser arasında Edinciklilere hitap eden Tosun, şunları söyledi: “Edincik benim için çok değerli. Edincik’e çok önem ve değer veriyoruz. "

Edincik’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 18 Eylül’de, Edincik’te düzenlenen İlksen Kodal konserini Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da izledi.

Konser arasında Edinciklilere hitap eden Tosun, şunları söyledi:

“Edincik benim için çok değerli. Edincik’e çok önem ve değer veriyoruz. Bildiğiniz gibi, daha önce belde olarak Bandırma Belediyesi’ne bağlı bulunan Edincik, Balıkesir’in Büyükşehir olmasından sonra Büyükşehir’e geçti. Gönül ister ki Büyükşehir uygulaması bitsin, Bandırma il olsun, Edincik beldemiz yeniden belediyemize kavuşsun.”

EDİNCİK’İ BANDIRMA’DAN HİÇ AYIRMADIM

“Belediye başkanı olduğumdan beri Edincik’i, Bandırma’dan hiç ayrı düşünmedim. Hatta Edincik’in kendi ekipmanları, muhtarı, aracı olduğu için bütün organizasyonlarını onlara bıraktım. Siz Edinciklilerin ne ihtiyaçları varsa bizlere söylüyorlar. Biz de onlara destek verip, kendi ekipleriyle sorunlarınızı çözmelerini sağlıyoruz.”

DOĞALGAZ GELDİ, KAPALI PAZAR YERİ GELECEK

“Edincik’te, son dönemlerde doğalgaz ve alt yapıyla ilgili çalışmalar oldu. Biz de bu çalışmaların bir parçasıydık. Bandırma Belediyesi, şu anda doğalgaz alt yapı çalışmaları yapan firmanın yüzde 10 ortağı. Edincik’imize doğalgazın gelmesi için çok uğraştık ve sonunda geldi. Edincik’te doğalgaz olayı yüzde 80-90 bitti. Tabii doğalgaz çalışmaları dolayısıyla kazılan yolları da yeniden asfalt yapıyoruz. Şu anda ara sokaklarda bazı sıkıntılar var. Onları da gidereceğiz. Edincik’imizin kapalı pazar yeri yok. Bu kapalı pazar yerinin projesini yaptık. İhaleye çıkardık. Önümüzdeki günlerde bir müteahhide vererek, eski belediye binasının arkasında temelini atacağız.”

SANAT KAFELER VE SEYİR TERASI

“Balıkesir Valiliğinden 5,5 dönümlük bir arazi aldık. Buraya, Bandırma’daki gibi sanat kafeler ve bir seyir terası yapacağız. Böylece kadınlarımız ve çocuklarımız, daha güzel zaman geçirebilecekleri yerlere kavuşacaklar. Edincik’in tarihi dokusuna hayranız. Bu arada Edincik’te özellikle bir yapıyı aldık. Önümüzdeki günlerde tekrardan alacağımız yapıların röleve ve restorasyon çalışmalarını yaptıktan sonra Edincik’imize, sizlere kazandırmaya devam edeceğiz. Bandırma Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Muhtarlığımız, meclis üyelerimiz çok güzel, uyumlu bir şekilde çalışıyorlar ve sizlere hizmet ediyorlar. Şimdi sizlerden, onlar için alkış istiyoruz. Bugün de Edincik’imizin kurtuluşunun 100’üncü yılını kutluyoruz. Edincikli vatandaşlarımız bu tür konserlere hasret kalmıştı. Önümüzdeki 1,5-2 yılda bu çeşit konser ve organizasyonlarla yine sizlerle birlikte olacağız. Sizlerle bir araya gelerek, istek ve ihtiyaçlarınızı dinleyeceğiz. Bizler, sizlerin hizmetkârıyız. Sizler, bizlerden, meclis üyelerimizden, muhtarlığımızdan isteyeceksiniz. Biz de bu isteklerinizi yerine getireceğiz.”

ATATÜRK BÜYÜK ÖNDERİMİZ

“Bugün, Edincik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutluyoruz. Ülkemizin bağımsızlık savaşının kazanılmasında ve emperyal devletlerin yenilmesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizin payları büyüktür. Büyük önder Atatürk’ü saygıyla anıyoruz. Bugün, burada kurtuluşu kutluyorsak, büyük önder Atatürk sayesindedir. Bandırma’da, Ayyıldız Tepe’de ‘Son Kurşun Anıtı’ var. Burada son kurşun atılırken yarbay Vecihi Bey e Süleyman Bey ile birlikte 80 askerimiz şehit düştü. Orada bir anıtımız var. Atatürk’ün bize bıraktığı bu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatabilmemiz ve daha ileriye götürebilmemiz için hep birlikte, daha çok çalışmamız gerekiyor. Edincik’imizin kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutluyorum.”



Anahtar Kelimeler: Başkan Tosun Edinciklilere seslendi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı