BAŞKAN TOSUN, "MUHTARLARIMIZ KAMU GÖREVLİLERİMİZDİR"

BAŞKAN TOSUN,

Borcu, borçla kapatan Büyükşehir'de, Baski'nin icra getirdiği Muhtarlara Bandırma belediyesi sahip çıktı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ tarafından, su faturası nedeniyle Bandırmadaki bir muhtarlığımıza gönderilen icra ve haciz kararı tepkiye neden oldu.

Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Sibel Salı Karabacakoğlu, Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu’ndan aldığı bu bilgiyi Belediye Meclis Toplantısında gündeme taşıdı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun konu ile ilgili olarak: “Bandırma Belediyesi olarak muhtarlarımızla daima işbirliği içinde çalışıyoruz. Halkımızın oylarıyla seçerek görev verdikleri ve fedakârca çalışan muhtarlarımızı çok önemsiyoruz. Bütün mahalle muhtarlıklarımızın internet giderlerini biz ödüyoruz. Elektrik faturaları için de arkadaşlarımız gereken çalışmalarını sürdürüyor. Bandırma Belediyesi olarak, biriken onca alacağımıza rağmen biz BASKİ’ye karşı herhangi bir çalışma içine girmedik. Buna rağmen BASKİ tarafından muhtarlığımıza uygulanan bu haciz ve icra uygulamasını hiç doğru bulmuyoruz. Bandırma Belediyesi olarak, kamu görevi yapan muhtarlarımızın su faturalarını da biz ödemeliyiz” dedi.

Başkanın önerisi sonrası oylamaya geçildi. Oy birliği ile öneri kabul edildi. Bandırmadaki 54 mahallemizin muhtarlıklarının, internet faturaları dışında su faturaları da Bandırma Belediyesi tarafından ödenecek. Oylama sonrası Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun: “Muhtarlarımız bir kamu görevlisi, yaptıkları iş de kamu görevidir. Bandırma Belediyesi olarak imkanlarımız   ölçüsünde muhtarlarımıza tüm desteği verecek, şehrimizin geleceği için her türlü iş birliğini arttırarak devam ettireceğiz” dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı