Başkan´dan 1 Mayıs Mesajı

Başkan´dan 1 Mayıs Mesajı

?En kutsal değer alın terinin bayramı 1 Mayıs´ta, tüm emekçilerin Bayramını kutluyorum.?

Yaşamımızdaki en kutsal değerlerden biri olan alın terinin bayramı olarak coşkuyla kutlanan yeni bir 1 Mayıs´ta, tüm emekçileri saygıyla selamlıyorum.

Bu bayramda dünya genelindeki tüm emekçiler tek bir yumruk oluyorlar.  Daha iyi yaşam ve çalışma koşullarına kavuşmak için mücadele güçlerini bir kez daha tazeliyorlar. Emeğin hakkını savunmak için meydanları dolduruyorlar.

Ancak özellikle ülkemizde çalışanlar için gelecek ne yazık ki çok iyi görünmüyor. Gittikçe zorlaşan yaşam koşulları, sendikaların etkisizleştirilme girişimleri, çalışanların hep aleyhine düşünülen yeni çalışma yaşamı düzenlemeleri, kazanılmış hakların birer birer ellerinden alınma girişimleri, işçilerin en önemli güvencelerinden olan kıdem tazminatının kaldırılması konusundaki ciddi çalışmalar, iş güvenliği kavramının artık bir tarih haline getirilme çabaları, taşeronlaşma yoluyla çalışanları köleleştirme, açlık sınırının altında ücretlerle çalıştırma düşüncesi bu 1 Mayıs´ta da hepimizi kahrediyor.

Tüm bu olumsuz tabloya karşın, Bandırma Belediyesi olarak çalışanlarımızla aramızdaki sevgi ve saygı ortamını daha ileri boyutlara ulaştırmaktan mutluluk duyuyoruz. İşçilerimizle güzel koşullarda imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin ardından, memurlarımızla da toplu sözleşme imzalayarak ekonomik koşullarını iyileştirdik. İnsandan, emekten yana duruşumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Hepsinden önemlisi tüm çalışanlarımızla kucaklaştık, bir ve bütün olduk. Onlara değer verdiğimizi gösterdik.

Barış, kardeşlik, dostluk dayanışma içinde coşkuyla kutlayacağımız 1 Mayıs´ın, önümüzdeki dönemde emekçilerin haklarının korunması ve birlikteliğine katkı sağlayacağı inancıyla başta işçilerimiz olmak üzere tüm emekçilerin bayramını kutluyorum.



Anahtar Kelimeler: Başkan Mayıs Mesajı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli