BASKİ´den şikâyetler sürüyor

BASKİ´den şikâyetler sürüyor

?Kullanılmayan su için 15 lira masraf alınıyor? BASKİ, şimdi de dijital su saatlerini kaldırıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´den şikâyetler artarak sürüyor. BASKİ´nin, eleştirilen son uygulamaları ise su kullanımı olmayan yazlık evlerden aylık 15 lira masraf istenmesi ve dijital su saati uygulamasına son verme kararı oldu.

/resimler/2016-12/27/0104381362208.jpg

Konuyla ilgili yakınmalarını dile getiren vatandaşlar, şunları söylediler:

?BASKİ, yeni bir uygulama başlattı. Kış aylarında evlerinde bulunmadığı için su harcaması olmayan yazlıkçılardan, ayda 15 lira, sözde bakım parası alınıyor. Bu uygulama yanlıştır ve yasaya aykırıdır. Aynı zamanda Erdek turizmine de büyük darbedir. Erdek´e zaten son yıllarda gelen turist sayısı çok azaldı. Bundan sonra daha da azalacak. Yaz gelince, Erdek´teki tüm yazlıkçıların suları kesik olacak. Çünkü kimsenin haberi yok. Ayrıca, bu para, yazlıkçılardan, yazın evlerine geldiklerinde faiziyle alınmak istenecek. Bu Büyükşehir Belediyesi ne yapmak istiyor? Güzelim Erdek´i yok etmeye mi çalışıyor? Yazlıkçılara bu zulüm yapılmaz. Elbette ki, su parası alınacak. Alınmasın demiyoruz. Ama su harcaması, yazlıkçılar yazın geldiğinde ve sarfiyat yaptıklarında alınmalı. Şimdi istemeye hakları yok. Büyükşehir Belediyesi, bu arada anlaşılmaz bir biçimde, sorumluluğu Erdek Belediyesi´ne atıyor. Sarfiyata bağlı para alınması hakkında, ?Boş faturaya da 15 lira para alın´ diye Erdek Belediye Meclisi´nin aldığı hiçbir karar yok. Zaten olsa da, yasal olmaması nedeniyle alamaz. Bu çeşit yasa dışı uygulamalar kaç kez yargıdan döndü. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın bu uygulaması yargıdan mutlaka dönecektir.?

Vatandaşlar, zamanında, dijital su saatlerini 400 lira gibi yüksek bir ücret ödeyerek aldıkları halde şimdi bu saatlerin kaldırılarak, eski su saatlerine dönülmesinin de yanlış olduğuna dikkat çektiler. Önder BALIKÇI- ERDEK



Anahtar Kelimeler: BASKİ yetler sürüyor
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli