Baturalp, ?´58 yıllık sendroma son verdik´´

Baturalp, ?´58 yıllık sendroma son verdik´´

İtalya zaferine en çok sevinenlerden biri TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp oldu.

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Başkanı Mehmet Baturalp Milli takımımızın Avrupa Şampiyonluğu ilk maçında İtalya karşısında (89-87) alınan galibiyete en çok sevinenlerden biri oldu.

/resimler/2015-9/7/1124116895628.jpg

Bandırma´da organize edilen TÜBAD-Banvit Basketbol Turnuvasını izleyen Baturalp, İtalya´yı yenerek, 58 senelik hasrete son verdik´´dedi.

65 yıldır basketbolun içinde olan ve 72 kez milli formayı giyen, 15 yıl takımın kaptanlığını yapan, Antrenörlüğünü yapan Baturalp galibiyetle ilgili duygularını aktarırken, ?´ Hayatım şampiyonluklarla geçti. Şampiyonluk çok güzel bir şey. Hem oyuncu hem antrenör olarak onları yaşamak ayrıcalığı olan şeyler. Ama İtalya´yı 58 sene sonra dize getirmek bambaşka bir şey. 1957 senesinde Sofya´da Avrupa Şampiyonası oynanıyordu -İtalya ile beraber sekizin altında kalmıştık. Biz onları yendik ve dokuzuncu olduk. Türkiye´´deki şartlara göre iyi bir netice idi. 58 sene o sendrom ile yaşadık. İtalya Milli takımını yenemedik diye. Gençler dün akşam çok iyi mücadele ettiler.  Gurur duydum. Yaptıkları savaşla  maçı kazanmasını bildiler. En azından bizim üzerimizdeki 58 senelik sendromu attılar. Bundan sonra onların düşünmeleri lazım. Bundan sonra da Millilerimizin onları ve her takımı yenmeleri lazım. Çok yetenekli gençlerimiz var. Ben kendilerine güveniyorum.

Bandırma da organize edilen TÜBAD-Banvit basketbol Turnuvasındaki takımları da değerlendiren Baturalp, ?´ Ben  özellikle 3.ligde oynayacak Bursaspor  takımını çok beğendim. İyi mücadele ediyorlar ve keyif veriyorlar.

Çok Yetenekli çocuklar var. İnşallah Bursa´nın futbolda elde ettiği başarıyı, basketbolda da elde ederler. Bursa halkı sporu çok seviyor.

İkinci lig maçlarının ölümüne maçlar olacağına da inandığını belirten Baturalp, ?´Çok sert maçlar olacak. Ben şimdiden şampiyonluğa adayım diyecek 5-6 takım çıkacak.´´

Bandırma Kırmızının eksikleri olduğunu bildiren Baturalp, ?´Ama buna rağmen, genç çocuklarla Menderes  o çocuklara hırsı aşılamış. İki yabancısı çok iyi mücadele ediyorlar. Gençlerden çok eksikleri var. Geçen sene lige atlayan takımdan çok eksikleri var onları giderirlerse iddialı bir takım olacaklar diye düşünüyorum. ?´

Ahmet Pesen

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli