Baycan´dan değerlendirme

Baycan´dan değerlendirme

Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan: "Muhtarlıklara tüzel kişilikleri geri verilmeli"

Sahil Mahallesi ve Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, "Muhtarlıkların tüzel kişilikleri geri verilmeli" dedi.

------------

Sahil Mahallesi´nin kış nüfusunun 900 dolayında bulunurken yazın ise 200 binlere ulaştığına dikkati çeken Baycan, şunları söyledi:

"Sahil Mahallesi, Erdek turizminin belkemiğini oluşturuyor. Mahallemizin en önemli sorununu çöpler oluşturuyor. Vatandaşlar, çöp ve temizlik konusunda her şeyi belediyeden bekliyorlar. Bunu doğru bulmuyorum. Erdek´in temizliği için tüm vatandaşların, esnafın ve Erdek´te yaşayan herkesin sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi gerekir. Unutulmasın ki, vatandaşların çöp toplama zorunluluğu olmasa da sokaklara çöp atmama sorumluluğu vardır."

Muhtarlar olarak bütçeleri, yetkileri ve tüzel kişilikleri bulunmamasına karşın tüm vatandaşların kendilerinden hizmet beklediğine işaret eden Baycan, "Muhtarlar olarak yalnızca temsiliyet gücümüz kaldı. Artık sadece aracı durumuna geldik. Vatandaşların istek ve mahallemizin sorunlarını sadece ilgili makamlara bildirerek aracılık yapıyoruz" diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Baycan değerlendirme
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli