Bayiler buluşması

Bayiler buluşması

Marmarabirlik Bayiler Toplantısı Yapıldı.

Marmarabirlik satışlarını artırmak, sorunları tespit etmek, çözüm önerileri üretmek amacıyla 25-27 Nisan 2014 tarihleri arasında bayiler toplantısı gerçekleştirildi.

Ülke genelinden 60 bayi ve 120 katılımcıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik’in 60 ncı yılını kutladığını, bugüne gelinceye kadar emeği geçen kuruculara, ortak üreticilere, eski yöneticiler ve çalışanlara teşekkür ederek “Aldığımız emaneti en iyi şekilde gelecek nesillere devretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Asa, 2013 iş yılı bazında gerçekleşen yüzde 30’luk büyüme sebebiyle bayilere teşekkür ederken, 2014 yılında da hedeflerinin büyük olduğunu söyledi.  Yılsonunda 35 bin ton hedefinin gerçekleşeceğini, bundan sonraki hedeflerinin 40 bin ton satış yapmak olduğunu ifade eden Hidamet Asa, 4 yıllığına göreve gelen yönetim kurulu olarak; iş ortakları, müşteriler ve tüketicilerden gelen talepleri, önerileri dikkate alacaklarını, piyasanın isteklerine daha hızlı cevap vereceklerini belirtti.

Toplantıda Ar-ge ye önem verdiklerine de vurgu yapan Asa, ürün çeşitliliğinin arttığını, her kesime uygun damak tadlarında ürün çeşidi oluşturduklarını, bu sebep ile de Marmarabirliğin raflardaki payının arttığını söyledi.

2014 yılının Marmarabirlik Yönetim Kurulu açısından ayrı bir önem taşıdığını, sebebinin ise 60 ncı kuruluş yılında, satış miktarı, ciro miktarı olarak büyük hedeflerinin olduğunu, 2013 yılında yakalanan tarihinin en yüksek ambalajlı satış miktarının üzerine çıkmak istediklerini belirtti.

Yeni hedeflerinin ambalajlı olarak 35 bin ton ürün satmak olduğunu vurgulayan ASA; bu hedefe ulaşmak için iller genelindeki Yerel Zincir Mağazalarının, raflarında ve şarkütelerilerinde etkin bir durumda olmak için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Bayiler toplantısında, iş ortakları ile ülkedeki genel zeytin tüketim miktarları ve alışkanlıkları ile birlikte, 2013 yılı satış verileri, 2014 yılında yapılması planlanan yenilikler, yeni ürünlerin tanıtımı ile, Ramazan ayı kampanyasıyla ilgili planlamalar aktarıldı.

Toplantıda, bayilerin piyasada karşılaştıkları sorunlarını dile getirmesiyle birlikte, iyileştirme önerileri sunuldu. Toplantı, Genel Müdür İbrahim Minareci’nin kapanış konuşmasının ardından, başarılı bayilere plaket verilmesiyle birlikte sona erdi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli