BBP Erdek İlçe Başkanı Öksüz, Erdek’i değerlendirdi

BBP Erdek İlçe Başkanı Öksüz, Erdek’i değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi(BBP) Erdek İlçesi kurucu Başkanı Ali Öksüz, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Erdek İlçesi kurucu Başkanı Ali Öksüz, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulundu.

Siyasette engin bir deneyime sahip bulunan, eski Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi olan Öksüz, geçtiğimiz yıl, mayıs ayında Büyük Birlik Partisi’ni Erdek ilçe teşkilatını kurduklarını belirterek, “Genel başkanımız Mustafa Destici’nin bana verdiği bu görevi en iyi şekilde yürütmeye çalışıyorum. Kendimi bu davaya adadım. Ülkemin birlik ve bütünlüğü her şeyin üzerindedir. Torunlarıma vasiyetimdir, benden sonra da bu davaya hizmet etsinler” dedi.

KAPIDAĞ ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER

Kapıdağ’ın, Erdek için çok önemli olduğuna dikkati çeken Öksüz, “Ancak ne yazık ki, bu önemli değerden bugüne kadar hiç yararlanamadık” diye konuştu.

Enerjinin ülke için vazgeçilmez olduğunun altını çizen Öksüz, şunları söyledi:

“Ancak Rüzgâr Enerji Santralleri’nin de Kapıdağ’da sayılarının çok artmaması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşların da bu konuda şikâyetleri var. Örneğin Narlı Mahallesi’nde oturanlar, bu santrallerin gürültüsünden yakınıyor. Kapıdağ’ın doğal ortamını bozmamaya özen göstermeliyiz. Her şeye karşın Kapıdağ’ın geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum.”

MARMARA DENİZİ NEFESSİZ KALDI

Marmara Denizi’nde geçen yıl yaşanan müsilaj krizinin göz göre göre geldiğine dikkati çeken Öksüz, “Anlaşılıyor ki Marmara Denizi, kirlilik nedeniyle oksijensiz, nefessiz kaldı. Marmara Denizi elimizden kayıp gidiyor. Uzmanlar, şu andaki kirlilikten temizlenmesi için en azından 5 yıllık bir sürenin geçmesi gerektiğini belirtiyor. Marmara Denizi’nin bu durumdan kurtarılması için ciddi bir devlet politikasına ihtiyaç var” dedi.

TROL SÜRÜYOR

Marmara Denizi’nde trol avcılığının sürdüğüne işaret eden Öksüz, şöyle konuştu:

“Trol yapan balıkçılar, kendi bindikleri dalı kesiyorlar. Bunun en önemli nedeninin denetim yetersizliği olduğunu düşünüyorum. Trolün önlenmesi için çok ciddi denetimler uygulanmalı ve caydırıcı cezalar verilmeli.”

YAT LİMANI GEREKLİ

Erdek’e mutlaka yat limanı gerekli olduğunu belirten Ali Öksüz, “Yat Limanı, Erdek turizmine büyük katkı sağlar” dedi.

Öksüz, Erdek’in, mutlaka bir yat limanına kavuşturulması gerektiğine dikkati çekti.

ÇEVRE YOLU ZORUNLU DURUMA GELDİ

Erdek’in kent içi trafiğindeki yoğunluğun ortadan kaldırılmasının tek yolunun “çevre yolu” yapımından geçtiğinin altını çizen Öksüz, “Bu yolun bir an önce yapılması gerekir” diye konuştu.

GESTAŞ’ın, iki yeni hat ile Narlı’dan, Paşalimanı ve Topağaç hatları üzerinden adalara ulaşımı kısaltmasının sevindirici olduğunun altını çizen Öksüz, “Ben uzak yol kaptanıyım. Bu ulaşımın sağlanmasını çok değerli buluyorum. Ancak bu seferlerdeki araçlar için akaryakıt indirimi gerekli” dedi.

Erdek’in kültür ve sanattan yoksun olmasına, spor yapacak alanların yetersiz oluşuna üzüldüğünü belirten Öksüz, “Erdek’te gençler için iş alanları da çok az. Bu yüzden gençlerin, Erdek’i terk etmelerine üzülüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

PARTİMİN VERECEĞİ HER GÖREVE HAZIRIM

Siyasetten hiçbir beklentisi olmadığını vurgulayan BBP Erdek İlçe Başkanı Ali Öksüz, şunları söyledi:

“Ben, siyaset yaparken 2 gemi, 4 ev sattım. Siyaseti hiçbir zaman zenginleşme aracı olarak düşünmedim. Siyaseti hiçbir zaman hırs ve kinle yapmadım. Bugün de aynı düşüncedeyim. Bundan sonra da ikbal peşinde değilim. Ancak partimin vereceği her göreve de hazırım.”

Son dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Erdek’in kırsal mahallelerine verdiği hizmetleri takdirle karşıladığını belirten Öksüz, “Ancak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmadan önceki dönemde ben de İl Genel Meclisi üyeliği yaptım. Bu görevler, halkla iç içe olmamız dolayısıyla çok önemliydi. Keşke eski sistem sürseydi. Çünkü bu görevleri üstlenenler, yörelerini en iyi tanıyan ve acil ihtiyaçlarını bilerek bu konuda çaba harcayan kişilerdi” diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı