BDP`lilerin öpüştüğü o hain bakın kim çıktı

BDP`lilerin öpüştüğü o hain bakın kim çıktı

BDP`li Kışanak`ın kucaklaştığı PKK`lının kod adının `Ciğer- Brindar` olduğu ve 8 askerin şehit edildiği Yeşiltaş Karakolu baskınına katıldığı tespit edildi







BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak`ın arife günü kucaklaştığı PKK`lının, 8 askerin şehit edildiği Yeşiltaş Karakolu baskınında yer alan terör örgütünün Gülkan Bölüğü sorumlusu `Ciğer- Brindar` kod adlı üyesi olduğu belirlendi.

BDP`lilerle kucaklaşan PKK`lılardan diğer ikisinin de `Sorej` ve `Erdal` kod adı ile tanındığı bildirildi. BDP milletvekilleri Şemdinli girişindeki Güzelkaya Mezrası`nda biri kadın 4 PKK`lı tarafından durdurulmuş, yarım saat süren örgüt propagandası sonrası BDP Eş Başkanı Kışanak tarafından sarılarak uğurlanmıştı. Habercilerin baştan sona tespit ettiği kucaklaşma görüntülerini inceleyen jandarma, o PKK`lıların kod isimlerini deşifre etti.

Alınan bilgiye göre Kışanak`a sarılan teröristin kod adı `Ciğer- Brindar`. Gülkan Bölüğü sorumlusu olan terörist örgütün Şemdinli, Aktütün ve Geli Nehri bölgesinde faaliyet gösteren Herki Taburu`na bağlı olarak çalışıyor. `Gabar Hestune` kod adlı PKK`lının sorumluluğundaki yaklaşık 40 kişilik bu tabur ise Cilo Eyaleti sorumlusu `Perver Siirt` kod adlı terör örgütü üyesinden emir alıyor. Bütün bu yapılanmanın en tepesinde de `Reşit Dostum` kod adlı Mehmet Can Gürhan var.

`Reşit Dostum` sorumluluğundaki PKK`lılar son olarak Yeşiltaş Karakolu baskınında yer aldı. 8 askerin şehit olduğu baskında 32 terörist öldürüldü. Jandarma istihbarat birimlerinin tespitini yaptığı diğer 2 PKK`lı ise `Sorej` ve `Erdal` kod adlı teröristler.

Milletvekilleriyle buluşmaya Kanas suikast tüfeğiyle gelen `Sorej` elindeki kamerayla da milletvekillerini çekti. Mergezer ve Cafer Kapısı`nda faaliyet gösteren `Sorej`in, `Özgür Tatvan` kod adlı törer örgütü üyesinin sorumluluğundaki Büyük Cilo Taburuna bağlı olduğu belirtildi. Kamuoyunda büyük tartışma yaratan BDP`li milletvekilleri ile PKK`ların kucaklaşması ile ilgili SABAH`a konuşan bir üst düzey güvenlik görevlisi "Bu buluşma tesadüfi değildir" yorumu yaptı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı