Bebeğiniz Kesintisiz Uyusun

Bebeğiniz Kesintisiz Uyusun

Yılın En Uzun Gecesinde Bebeğiniz Kesintisiz Uyusun

21 Aralık kuzey yarım küre için yılın en uzun gecesi. 14-15 saat yaşanan gecelerin gündüzlere göre bu kadar uzun olması genellikle yetişkinlerin hoşnut olduğu bir durum değildir. Oysa ki uzun geceler, bebekler için yetişkinlerin tam aksine büyük bir enerji kaynağıdır. Prima Uzman Kurulu üyesi ve uyku danışmanı Pınar Sibirsky, uzun gecelerin yaşandığı bu aylarda, bebeklere ihtiyaç duydukları kesintisiz ve kaliteli gece uykularını nasıl sağlayacağınıza dair ipuçları veriyor.

/resimler/2018-12/20/1228462033497.jpg

Yılın en uzun gecesi 21 Aralık´ta yaşanıyor. Kış gündönümü olarak da bilinen bugün, Türkiye´nin de içinde olduğu kuzey yarımküre 14-15 saatlere varan uzun bir gece yaşayacak. Normalde yetişkinlerin ortalama 6-8 saat arasında gece uykusuna ihtiyaçları varken, 0-2 yaş arası bebeklerin gece uyku ihtiyacı ise yaklaşık 10-12 saattir. Dolayısı ile bir bebeğin en uzun geceyi kaliteli bir uykuyla geçirmesi onun için aynı zamanda da bir gereksinimdir.Türkiye´nin lider bebek bezi markası Prima, 21 Aralık yılın en uzun gecesinde bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimleri için uykunun önemine dikkat çekiyor ve Prima Uzman Kurulu üyesi, uyku danışmanı Pınar Sibirsky´nin önerilerini paylaşarak, ebeveynleri de yalnız bırakmıyor.

/resimler/2018-12/20/1229062346331.jpg

Bir yaşına kadar kilosunu üçe katlayan bebeğin gücü uykudan geliyor

Prima Uzman Kurulu üyesi, uyku danışmanı Pınar Sibirsky, bebeklerde uykunun önemini şöyle anlatıyor, ?Bebeklerin yetişkinlere göre çok daha hızlı büyüyüp gelişmelerini sağlayan etkenlerin başında beslenme ve uyku gelir. Hayatının ilk yılında doğum kilosunu yaklaşık üçe katlayan bir bebek, bir daha asla bu hızda büyümeyecektir. Hayatın bu en hareketli döneminde uyku, özellikle de uzun gece uykuları, bebeklerimizin en önemli enerji kaynaklarından biridir.?

Yenidoğan dönemini geçirdikten sonra gece uykularının mümkün olduğunca kesintisiz olması gerektiğini söyleyen Pınar Sibirsky, kesintisiz uykunun bebeklerin uyku kalitesini artırdığına dikkat çekiyor, ?Büyüme hormonları gece karanlığında gündüze göre daha fazla salgılanır. Gün içerisinde birçok yeni bilgi ve deneyimle karşılaşan bebek beyni, gece uykusu sırasında bu yeni bilgileri kaydeder. Bu nedenle gece uykusunun mümkün olduğunca az bölünmesi, bebeklerin zihinsel ve fiziksel gelişimi için büyük önem taşımaktadır.? Uykunun kesilmemesi için bebek bezinin de önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Pınar Sibirsky, 12 saate kadar kuruluk sağlayan bebek bezlerinin, bebeklerin kesintisiz gece uykusu uyuması için ebeveynlerin en büyük destekçisi olduğunu ifade ediyor.

/resimler/2018-12/20/1229227971657.jpg

Ebeveynler uyku konusunda daha fazla bilinçlenmeli!

Bebeklerin kesintisiz gece uykuları uyumaları, ebeveynleri için de çok önemli. Gün boyunca evde veya iş yerinde çalışan, bebeğiyle ve ailesiyle ilgilenen, bir yandan sevdiklerine destek olup bir yandan da kendini güçlü tutmaya çalışan bir ebeveyn, ancak ihtiyacı olan uykuyu alırsa tüm bu alanlarda verimli olabilir. Bu nedenle uyku, hem bebekler hem de yetişkinler için hayatın en temel ihtiyacıdır, aynı zamanda. Pınar Sibirsky, ebeveynlere düşen en önemli görevlerden birinin de farklı kaynaklardan faydalanarak uyku konusundaki bilinç düzeylerini artırmak ve hem bebeklerinin hem de ailelerinin daha kaliteli uykulara kavuşması için çaba göstermek olduğunu belirtiyor.



Anahtar Kelimeler: Bebeğiniz Kesintisiz Uyusun
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli