Bedeli 6 bin Euro`ya indirildi

Bedeli 6 bin Euro`ya indirildi

İşler kesat, dövizle bedelli askerlik 6 bin Euro`ya indirildi. Parayı bastıran ıslığı çalacak, veremeyen ıslığa uyacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dövizli askerlik bedelinin 10 bin Euro`dan 6 bin Euro`ya indirildiğini açıkladı. Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Arınç, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için dövizli askerlik hizmeti 10 bin eurodan 6 bin euroya indirildi." dedi.

DÖVİZLİ ASKERLİK BEDELİ DÜŞÜRÜLDÜ

Avrupa Birliği`yle ilgili AB Bakanı Egemen Bağış`ın da bilgi sunumunda bulunduğunu belirten Arınç, toplantıda bunun dışında Mısır’da yaşanan olaylar, iç ve dış bazı konular üzerinde ilgili bakanların bilgi verdiğini ve üzerinde tartışmalar yapıldığını anlattı.

İmzalanan bir kararnameyle de dövizlik askerlik bedelininin 10 bin avrodan 6 bin avroya düşürüldüğünü bildiren Arınç, şöyle devam etti:

"Bu, herhalde yarın ya da diğer günlerde yayımlanacak. Bu, özellikle yurt dışındaki genç kardeşlerimizi, askerlik çağına gelmiş dövizli askerlik yapma durumunda bulunan bütün yurttaşlarımızı kapsayacak. Onların talebi üzerine böyle bir karar allınmış oldu. Bildiğiniz gibi 5 bin 112 avrodan geçtiğimiz yıl 10 bin avroya yükseltilmişti. Bunun çok yüksek olduğu ve yurttaşlarımızın zararına yol açtığı ve bazı sosyal piskolojik endişeler meydana getirdiği görüldü ve hükümetimiz, Bakanları Kurulumuz konuyla ilgili birkaç aydan bu yana üzerinde çalıştığımız konuyu bugün sonuçlandırdı. Bugün itibarıyla dövizli askerlik 10 bin avrodan 6 bin avroya düşürülmüştür. Bunun uyguluma esasları ve usulleri Milli Savunma Bakanlığımız tarafından takip edilecektir."




nusred
9.07.2013 20:59:04
eskiden bedelli yapanlar bir ay burdurda askerlikte yapardı şimdi oda kalktı. bin euro zam geldi ama bir ay askerlik kalktı. bu gencler artık kendini türk bile hissetmez. para karşılıgı degildir herşey. girderek herşey laçkalaşıyor. fakirler askere zenginler bodruma eğlence çok yazıkkkk.

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı