Bedelli askerlik çıktı! İşte yaş ve ücreti

Bedelli askerlik çıktı! İşte yaş ve ücreti

18 bin Türk Lirası yatıran askerlik görevlerini yapmış sayılacak

Ve bedelli askerlik çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlikle ilgili detayları açıkladı. Başbakan Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkânı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar" dedi.

Ve bedelli askerlik çıktı... Başbakan Ahmet Davutoğlu, detayları grup toplantısında açıkladı. Davutoğlu`nun konuşmasından satır başları şöyle:

Başbakan Davutoğlu konuşmasına eşini kaybeden Mehmet Ali Şahin`e taziye dileyerek başladı.

Vefatından bir gün önce Şanlıurfa’da toplantıdaydık, kendisine sordum, keşke saniye hanımla beraber kalsaydınız diye “dava mühimdir” dedi ve özellikle de gençlere hepimize örnek teşkil eden bir davranış sergiledi. Bugün de bizzat geldi. Ben tekrar bütün dava arkadaşlarımız adına kendisine eşine rahmet diliyorum.

``ENGELLİLERE SAHİP ÇIKTIK``

Yarın 3 Aralık dünya engelliler günü. Engelli kardeşlerimiz burada. Biraz önce Konya’dan 7 veya 8 yaşında Elmas kızımız geldi, bütün engellilerimiz adına bana ve sizlere selamlarını iletti. Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.  Aslında bu insani ve vicdani bir görev. Bütün Ak Parti iktidarları döneminde gururla yaptığımız bir şey. 2010 yılında engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013’te özürlü, çürük, sakat gibi ibareleri kaldırdık. 65 yaş üstündekilere bağlanan aylıkları yüzde 200-300 artırdık. Engelli maaşlarını genişlettik. Sadece Türkiye’de değil dünyada devrim mahiyetinde bir adım attık, evde bakım aylığı uygulamasıyla aileler engellilere sahip çıktı. Ayrılan bütçeyi 83 kat artırdık. Çarpıcı bir rakam.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli