Bedensel Engelli Genç Kız Zumba Eğitmeni Oldu

Bedensel Engelli Genç Kız Zumba Eğitmeni Oldu

?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? projesi kapsamında, 50 zumba eğitmeni ve farklı yaşlardaki 60 engelli zumba gösterisi düzenlendi.

Balıkesir´in Bandırma ilçesinde zumba eğitmenleri Gülden Kanık, Özlem Yörük, Handan Yiğit, Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği ile ortaklaşa hazırladıkları ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? projesi kapsamında, 50 zumba eğitmeni ve farklı yaşlardaki 60 engelli zumba gösterisi düzenlendi.

2 Aralık akşamı Şehit Mehmet Günenç Lisesi spor salonunda Türkiye´nin farklı illerinden gelen 50 Zumba eğitmenin de takıldığı gösteride, ilk olarak derneğin halk oyunları ekibi sahne aldı. Ardından kent dışından gelen eğitmenlerle birlikte engelliler hazırladıkları zumba danslarını sergiledi.

Etkinlikte; bir hafta önce Türkiye´nin ilk ve tek engelli zumba eğitmeni olan, doğuştan bedensel engelli 18 yaşındaki lise öğrencisi Rabia İlteriş de sahne alarak hünerlerini sergilerdi. Bir buçuk yıldır zumba ile ilgilenen ve Balıkesir´in Durusbey ilçesinde yaşayan Rabia, dansa başlama hikâyesini anlattı. Rabia ?İlk defa zumba eğitmeni olarak katıldığım bir etkinlik. Önceleri zumbaya gidiyor, katılıyordum. Kendi başıma yapıyordum. Bu sefer ilk oldu. zumbaya Özlem Hocam sayesinde başladım. O sevdirdi bana, böylece devam ettik.  İçimdeki aşk devam etti. Her gün üst üste koyarak dans etmeye başladım. Özlem Hocam, Gülden Hocam çok yardımcı oldu. Biz hayal ettik. Zumba eğitmeni olmak istiyordum. Başta ailem olmak üzere hep arkamda durdular, bana güven verdiler, yapabilirsin dediler.? diye konuştu.

/resimler/2017-12/3/2112257144060.jpg

?ENGELLİ KARDEŞLERİME DERS VERMEK İSTİYORUM?

Kendisi gibi engeli olan insanlara da seslenen Rabia İlteriş ? kapatmayın kendinizi,  bir tane hayatınız var. Dans edin, gülümseyin. Benim amacım şair olmak. Gold eğitimini de alıp engelli kardeşlerime ders vermek, onların hayatlarına dokunabilmek istiyorum? dedi.

Anne Aysel İlteriş ise kızlarına her konuda destek olduklarını belirterek ?onun mutlu olması beni mutlu ediyor. Ne isterse istesin elimizden geleni yaptık, o mutlu olduğunda ben de mutlu oluyorum? dedi. Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, dernek olarak dokuz yılı geride bıraktıklarını söyledi. Etkinliğin amacının engelliler konusunda farkındalık yaratmak olduğuna işaret eden Uçar, ?Derneğimiz kurulalı 9 yıl oldu. Bu gece Rabia arkadaşımız gibi Türkiye´nin değişik illerinden destek olmak için 50 zumba hocamız geldi. Bandırma´dan 20, Gönen´den 20, Dursunbey´den 20 çocuğumuz olmak üzere toplam 120 kişi zumba gösteriniz yaptık. Buradaki amaç engelliler konusunda duyarlılığı arttırmak.?diye konuştu.

/resimler/2017-12/3/2112481363217.jpg

?ZUMBA CAMİASI ONA SEVGİ VERDİ?

Rabia İlteriş´in zumba hocası Özlem Yörük, birlikte çıktıkları zumba serüvenini anlattı. Zumbaya başlamadan önce Rabia´nın evden dışarı çıkmadığını, zumba ile tanıştıktan sonra hayata yeniden tutunduğunun altını çizen Yörük, ?Rabia ile komşusu vasıtası ile tanıştık ve Rabia´nın hiç evden dışarı çıkmadığını Söyledi. Ben de onun hayata bağlanması için bir şeyler yapmaya karar verdim. İlk tanışmamız öyle oldu. İlk başlarda belden aşağısı tutmadığı için nasıl çalışacağımız bilemedik ama sonra zumbanın kol varyasyonu ile kollardaki  incelmeler bariz görünür kıvama geldi. Zumba camiası ona istediği ilgiyi, toplumdan göremediği sevgi ve şefkati verdi? diye konuştu.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli