Beklenen projeye temel atıldı.

Beklenen projeye temel atıldı.

Modern Atıl Yapı, bir asır sonra modern neo-klasik mimariye yöneldi.

 Güney Marmara´nın önde gelen inşaat ve müteahhitlik kuruluşlarından Modern Atıl Yapı, Paşa kentte temelini attığı 4 blok 130 daireden oluşan ?Saltanatlı Konutları? yapımına başladı.

/resimler/2017-3/23/2300575957574.jpg

Bugüne dek sayısız modern tarzda konuta imza atan Atıl Yapı yönetim kurulu Başkanı Mimar Fahri Atlı, Paşakent Mahallesi,  Şehit Hüseyin Sözener caddesi üzerine temelini attıkları ?Saltanatlı Konutları?nın Bandırma´nın bir asır öncesi mimari çizgilerini taşıyan, sonraki süreçte Fakülte Dekanlığı olarak kullanılan Mimar Kemalettin ve Vedat tek´in eseri eski Gar Otel Binası´nın çizgilerini taşıdığını açıkladı.

Atlı, Bandırma´da son Osmanlı eserlerinin iki elin parmakları kadar kalmadığını, Bunların eski Gar Otel, Eski İskele Binası (Belediye) Eski Askerlik Şubesi, Pertevniyal hastanesi ve Bandırma Ortaokulu ile sınırlı kaldığını oysa bu eserlerin geçmişten geleceğe taşıyacak yeni yapıların ortaya çıkmasının kent estetiği açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Bu felsefeden hareket ile bundan böyle tasarladıkları yapılarda kentin makus tarihine ışık tutan yapıları yaşatma ve yarınlara taşıma adına projelerini aktarmak istediklerini, bu düşüncenin ilk eseri olarak ta Eski Gar Oteli Binası süetini taşıyan ?Saltanatlı? konutlarının yapımına başladıklarını açıkladı.

10.700 m2 lik müstakil parsel üzerine inşa ettikleri ?Saltanatlı? konutlarının 4 blok 130 modern daire olarak yaşama katacaklarını ifade eden Atlı, İçinde Mescit, Havuz, Cafe, Spor salonu, Yürüyüş parkuru, Basketbol, Voleybol alanları, Otopark ve Çocuk parkı yanı sıra özel güvenlik sitemi bulunan modern ?Saltanatlı? konutlarının kendine özgü yapısı ile farklı komşuluklarını paylaşacak seçkin ailelerin Atıl-yapı ile temasa geçmelerini istendi.

Mimar Fahri Atlı, ?Saltanatlı? konutlarının konum olarak yakın gelecekte ana cadde ve bölgenin alternatif çarşısının oluşturulacağı Paşakent Mahallesi,  Şehit Hüseyin Sözener caddesi üzerine temelini attıklarını ve konut satışlarını hazırladıkları devasa maket üzerinden satışa sunduklarını açıkladı.

/resimler/2017-3/23/2301296595770.jpg



Anahtar Kelimeler: Beklenen projeye temel atıldı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false